Ποδόσφαιρο

Η εκπληκτική Σίτι πέρασε πανηγυρικά στον τελικό [vid]

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 23:50

Μπαλάρα από την ομάδα του Γκουαρδιόλα που διέλυσε 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε… ραντεβού με την Ίντερ για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η εκπληκτική Σίτι πέρασε πανηγυρικά στον τελικό [vid]

Δεν ήταν μια απλή νίκη ή μια πρόκριση! Αλλά ένας θρίαμβος για τους «πολίτες». Καθώς διέλυσαν 4-0 την «βασίλισσα» της Ευρώπης. Έτσι πέρασαν με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Εκεί όπου η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Ίντερ. Με στόχο να κατακτήσει το πρώτο UEFA Champions League στην ιστορία τους. Ωστόσο, με εμφανίσεις όπως η αποψινή, δεν μπορεί να μην καταλήξει ο τίτλος στην «ομάδα της χρονιάς», όπως έχει ονομαστεί αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η ρεβάνς για τα ημιτελικά στο «Etihad» ήταν κάτι παραπάνω από παράσταση για ένα ρόλο. Διότι η εμφάνιση των «πολιτών» δεν ήταν μόνο καλή. Ήταν 100% επιβλητική. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μιας και αυτό που έπαθαν οι «merengues» δεν έχει προηγούμενο. Η στατιστική είναι αδιάψευστος «μάρτυρας»! Καθώς η κατοχή ήταν 72%-28% υπέρ των «πολιτών». Ακόμη, οι τελικές ήταν 13-1, αλλά η μία για τους Μαδριλένους ήταν το μακρινό σουτ εκτός περιοχής του Κρος. Επιπλέον, οι πάσες ήταν 321 για την αγγλική και 102 για την ισπανική ομάδα, αντίστοιχα! Αν και το πρώτο ματς είχε αφήσει… υποσχέσεις για αμφίρροπη ρεβάνς, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Οι περσινοί πρωταθλητές Αγγλίας είχαν τον απόλυτο και πλήρη έλεγχο. Πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν πρόβλημα ακόμα και στην κυκλοφορία της μπάλας από τη Ρεάλ.

Ο Κουρτουά με δύο μεγάλες επεμβάσεις στις κεφαλιές του Χάαλαντ στο 13' και το 21' κράτησε το μηδέν! Αλλά δεν μπόρεσε το ίδιο και στο 23'. Η ασίστ του Ντε Μπρόινε ήταν εξαιρετική και ο Μπερνάρντο πέτυχε το 1-0 με δυνατό σουτ. Όμως, η Ρεάλ «απάντησε» με το οριζόντιο δοκάρι του Κρος, στο 34', σε μακρινό σουτ. Όμως, δύο λεπτά αργότερα και μετά το σουτ του Γκιντογκάν, η μπάλα στρώθηκε και Πορτογάλος μεσοπιθετικός, με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Ενδεχομένως όλα να τελείωσαν για τη Ρεάλ στο 51'. Όταν ο Έντερσον έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Αλάμπα. Παρότι ο Αντσελότι ξεκίνησε τις αλλαγές, το «νέο αίμα» δεν διαφοροποίησε τα πράγματα. Επιπλέον, στο 73' ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Κουρτουά και το οριζόντιο δοκάρι αποσόβησαν το 3-0! Αλλά στο 76' και μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ακάντζι, στο σώμα του Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα. Μια ακόμη μεγάλη επέμβαση του Έντερσον, στο 82', σε προσπάθεια του Θεμπάγιος! Το «κερακάκι στην… τούρτα» ήρθε στις καθυστερήσεις. Όταν στο 90'+1 ο Φόντεν πέρασε την μπάλα για τον Άλβαρες. Ο Αργεντινός σέντερ φορ πλάσαρε ιδανικά τον Κουρτουά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου για το τελικό 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (84' Φόντεν), Γκιντογκάν (79' Μάχρεζ), Γκρίλις, Χάαλαντ (89' Αλβάρες).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (80' Βάσκετ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80' Τσουαμενί), Μόντριτς (63' Ρούντιγκερ), Κρος (70' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (80' Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr