Ποδόσφαιρο

Απίθανη Κόβεντρι - Έφυγε για «Wembley» [vids]

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 23:59

Νίκησε 1-0 την Μίντλεσμπρο μέσα στο «Riverside Stadium» και θα αντιμετωπίσει την Λούτον στις 27 Μαΐου (18:45), στον… τελικό της ανόδου.

Απίθανη Κόβεντρι - Έφυγε για «Wembley» [vids]

Απίθανη πρόκριση για την Κόβεντρι. Αν και στο πρώτο ματς, στην έδρα της, έμεινε με το 0-0 κόντρα στη Μίντλεσμπρο, στη ρεβάνς έκανε τη… ζημιά. Διότι νίκησε 1-0 μέσα στο «Riverside Stadium». Έτσι πήρε το εισιτήριο για τον «τελικό» ανόδου από την Championship. Κατά συνέπεια, θα αντιμετωπίσει την Λούτον στις 27/5 (18:45), στο «Wembley»!

Μετά, λοιπόν, από 22 χρόνια, η Κόβεντρι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την παρουσία της στην Premier League. Διότι η τελευταία της φορά στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου ήταν την περίοδο 2000-01. Από την άλλη, όταν ο Άκπομ αλλά και ο Άρτσερ, δεν δίνουν λύσεις για την «Μπόρο», δεν ήταν δυνατόν να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η φάση του 57ου λεπτού ήταν αυτή που καθόρισε την έκβαση του ματς, αλλά και την πρόκριση για τον τελικό. Η προωθημένη μπαλιά για τον Γκιόκερες που πέρασε τον τερματοφύλακα της Μίντλεσμπρο δεν ήταν το φινάλε της φάσης. Καθώς ο Σουηδός πάτησε την μπάλα για τον Χάμερ που έκανε το σουτ και σκόραρε το 0-1.

Μετά το γκολ, όμως, η Μίντλεσμπρο πίεσε. Προσπάθησε να βγάλει φάσεις για να ισοφαρίσει το ματς και να ξαναμπεί στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Ωστόσο, οι παίκτες της Κόβεντρι αμύνθηκαν σωστά και κράτησαν το υπέρ-πολύτιμο 1-0 που τους έστειλε τελικά στο «Wembley»!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr