Ποδόσφαιρο

Οι «καρακάξες» μια… ανάσα από το Champions League [vid]

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 23:37

Νίκησαν 4-1 την Μπράιτον σε εξ αναβολής ματς για την 25η αγωνιστική και θέλουν δύο βαθμούς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη θέση στην 4άδα.

Οι «καρακάξες» μια… ανάσα από το Champions League [vid]

Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στο επόμενο Champions League, έκανε η ομάδα του Έντι Χάουι. Καθώς το βράδυ της Πέμπτης νίκησε με το επιβλητικό 4-1 την Μπράιτον στο «St James' Park» και έφτασε τους 69 βαθμούς σε 36 ματς. Είναι στο +3 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει ματς λιγότερο και στο +4 από την Λίβερπουλ.

Αλλά σε σχέση με τους «reds», το αβαντάζ που έχουν οι «καρακάξες» είναι το +7 στη διαφορά τερμάτων, δύο ματς πριν το φινάλε της σεζόν στην Premier League! Μαθηματικά, χρειάζονται μόλις δύο βαθμούς για να πανηγυρίσουν την έξοδο στην κορυφαία, συλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, παραμένουν «ζωντανοί» για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά νιώθουν την πίεση των Τότεναμ και Άστον Βίλα.

Η Νιούκαστλ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Πιο συγκεκριμένα προηγήθηκε 2-0 και έδειξε να «τελειώνει» το ματς από νωρίς. Το αυτογκόλ του Ουντάβ στο 22' και το τέρμα του Μπενρ στο 45'+4, διαμόρφωσαν το σκορ. Αν και ο Ουντάβ μείωσε σε 2-1 στο 55' και φάνηκε να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς, η ομάδα του Χάουι βρήκε άλλα δύο γκολ στο τέλος. Ο Γουίλσον στο 89' και ο Μπρούνο Γκιμαράες στο 90'+1 ήταν αυτοί που σκόραραν για τη νίκη 4-1 που πέτυχαν οι «καρακάξες».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr