Ποδόσφαιρο

Τα «σφυριά» στον τελικό [vid]

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 23:54

Οι Άγγλοι της Γουέστ Χαμ νίκησαν και στην Ολλανδία, 1-0, την Άλκμααρ και θα διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα «σφυριά» στον τελικό [vid]

Στον τρίτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της πέρασε η Γουέστ Χαμ. Έχουν προηγηθεί εκείνος το 1964-65 που συνδυάστηκε με τον τίτλο κόντρα στην Μόναχο 1860 (2-0). Αλλά και η ήττα 4-2 από την Άντερλεχτ το 1975-76, αμφότεροι για το κύπελλο Κυπελλούχων. Η αγγλική ομάδα άντεξε στην πίεση της Αλκμααρ, στην Ολλανδία. Κράτησε το 2-1 από το πρώτο ματς στο Λονδίνο και στις καθυστερήσεις σκόραρε, για να πάρει με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League. Βασικοί με την ΑΖ οι Παυλίδης και Χατζηδιάκος, έπαιξαν σε όλο το ματς.

Το ματς στην Ολλανδία ήταν συναρπαστικό και ανοικτό! Τα «σφυριά» στο πρώτο ημίχρονο πάτησαν καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο. Με αποκορύφωμα το δοκάρι με τον Πακετά στο 25'. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε στην πορεία και το πρώτο 45λεπτο έληξε 0-0. Στο δεύτερο οι παίκτες της Άλκμααρ ήταν πιο επιθετικοί. Έτσι στο 48' ο Παυλίδης δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα του Κέρκεζ! Μία ακόμη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 50' με τον Μάινανς, αλλά ο Αερολά είχε καλή θέση.

Επίσης, στο 66' ο Χατζηδιάκος απείλησε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως ο γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ αντέδρασε εκ νέου σωστά! Παρότι οι γηπεδούχοι πίεσαν, κλασική φάση για γκολ δεν έβγαλαν. Το αποτέλεσμα ήταν η αντεπίθεση της Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις (90'+4) και το γκολ του Φορνάλς για το 0-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr