Ποδόσφαιρο

Η Σεβίλλη πιστή στο «ραντεβού» για την κούπα [vid]

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 - 00:38

Δεν γίνονταν να λείπουν οι Ισπανοί από τον τελικό. Με ανατροπή στην παράταση, επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους.

Η Σεβίλλη πιστή στο «ραντεβού» για την κούπα [vid]

Πραγματικά απίστευτο! Η φράση «το Europa League είναι η διοργάνωση της Σεβίλλης» είναι 100% ρεαλιστική. Διότι για μια ακόμη φορά οι «rojiblancos» θα δώσουν το «παρών» στον τελικό. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο για έβδομη φορά στην ιστορία του. Ωστόσο μετρούν το απόλυτο, καθώς έχουν έξι συμμετοχές σε τελικούς και ισάριθμα τρόπαια (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020). Αν και κόντρα στη Γιουβέντους χρειάστηκαν και ανατροπή στο σκορ, αλλά και παράταση.

Εξάλλου, η αναμέτρηση με τους «μπιανκονέρι» ήταν αμφίρροπη και συναρπαστική. Δύο μεγάλες φάσεις, μια για κάθε ομάδα στο πρώτο ημίωρο, αλλά Μπόνο και Σέζνι αντέδρασαν εξαιρετικά. Εξάλλου, στο 33' ο Κεν σημάδεψε το δοκάρι! Επίσης, αν και ο Ραμπιό σκόραρε στο 41' το γκολ δεν μέτρησε μιας και ο Λοκατάλι που του έδωσε την πάσα, ήταν σε θέση οφσάιντ. Άλλη μια σπουδαία στιγμή στο 58' με τον Μπρέμερ να σημαδεύει ξανά το δοκάρι.

Ο Αλέγκρι δικαιώθηκε προσωρινά με τον Βλάχοβιτς, Καθώς στα 58'' δευτερόλεπτα στο ματς, ο Σέρβος σκόραρε για το 0-1 (65'). Όμως, στο 71' ο Σούσο με σουτ έξω από την περιοχή, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Το σκορ παρέμεινε αυτό στα 90 λεπτά. Έτσι, η ρεβάνς πήγε στην παράσταση. Όπου στο 95' ο Λαμέλα με κεφαλιά ολοκλήρωση την ανατροπή και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα της Ανδαλουσίας με 2-1. Στο φινάλε, η αποβολή του Ακούνια στο 115' δεν έπαιξε ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr