Ποδόσφαιρο

Ανατροπή και πρόκριση των «βιόλα» [vid]

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 - 00:45

Η ήττα της, 2-1 στη Φλωρεντία, είχε δώσει προβάδισμα στη Βασιλεία. Ωστόσο η ιταλική ομάδα νίκησε 3-1 στην παράταση, στην Ελβετία, και είναι στον τελικό.

Ανατροπή και πρόκριση των «βιόλα» [vid]

Όποιοι είχαν «ξεγράψει» τη Φιορεντίνα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βασιλεία, στο πρώτο ματς, την πάτησαν! Διότι η ομάδα της Φλωρεντίας έκανε μεγάλη ανατροπή μέσα στην Ελβετία. Αν και χρειάστηκε την παράταση, νίκησε 3-1 στη Βασιλεία, ανέτρεψε το 1-2 του πρώτου ματς και πέρασε στον τελικό της Πράγας. Το «χρυσό» γκολ ήρθε από τον Μπαράκ στο 120'+9!

Ειδικότερα, πέρασε η ομάδα που έπρεπε να περάσει. Μιας και το 1-2 του πρώτου ματς ήταν «μαγική εικόνα» σε μεγάλο βαθμό. Διότι η Φιορεντίνα ήταν καλύτερη, είχε παραπάνω ευκαιρίες, αλλά ηττήθηκε. Όμως οι «βιόλα» δεν έμειναν στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Αποφάσισαν να παίξουν μπάλα στη ρεβάνς επί ελβετικού εδάφους και δικαιώθηκαν από τη νίκη και την πρόκριση,

Το προβάδισμα που πήρε η Φιορεντίνα στο 35' ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Διότι μετά το κόρνερ του Μπιράγκι ακολούθησε η κεφαλιά του Γκονζάλες για το 0-1. Αλλά η Βασιλεία δεν το παράτησε. Ισοφάρισε στο 55' με την ενέργεια του Αμντουνί (1-1). Οι «βιόλα», ωστόσο, πήραν ξανά… κεφάλι. Όταν στο 72' ο Γκονζάλες από το ύψος του πέναλτι, σημείωσε το 1-2. Πριν το τρίτο γκολ της πρόκρισης, ο Ρανιέρι είχε χάσει στο 120'+4 μια τεράστια ευκαιρία!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr