Ποδόσφαιρο

Ανατροπή… παραμονής της Δόξας, υποβιβάστηκαν Ακρίτας και Ολυμπιακός [vids]

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 - 21:19

Με πέναλτι του Τιντζανί στο 90'+11 η ομάδα της Κατωκοπιάς έκανε μεγάλη ανατροπή (2-1) κόντρα στους «μαυροπράσινους» που έπεσαν. Νίκη χωρίς αντίκρισμα για το σύλλογο της Χλώρακας, 3-1 την Ανόρθωση.

Ανατροπή… παραμονής της Δόξας, υποβιβάστηκαν Ακρίτας και Ολυμπιακός [vids]

Οι δύο από τις τρεις ομάδες που δεν θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Α' Κύπρου έγιναν απόψε γνωστές. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας που ηττήθηκε 2-1 στο «Μακάρειο» από τη Δόξα, με πέναλτι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων. Αλλά και ο Ακρίτας Χλώρακας παρά τη νίκη 3-1 επί της Ανόρθωσης στο «Στέλιος Κυριακίδης». Βέβαια, το πρώτο αποτέλεσμα έδωσε… ανάσα στην ομάδα της Κατωκοπιάς, η οποία αλλιώς θα έμπλεκε αρκετά σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παραμονής.

Πιο συγκεκριμένα, στο «Μακάρειο» ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 61' με τον Ενόχ. Αλλά η Δόξα ισοφάρισε στο 80' με τον Τρούγιτς. Όλα έδειχναν πώς το ματς θα έληγε ισόπαλο. Ωστόσο, στο 90'+8 το VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση με το πάτημα του Λιασίδη στον Κοβάσεβιτς. Τελικά δόθηκε πέναλτι στο 90'+10. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τιντζανί στο 90'+11 και έδωσε στη Δόξα μια υπέρ-πολύτιμη νίκη που μπορεί και ήταν η καθοριστική για την παραμονή. Μιας και την έστειλε στο +4 από το Παραλίμνι, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Αντίθετα, ο Ακρίτας νίκησε 3-1 την Ανόρθωση. Αλλά παρότι πήρε τους 3 πόντους, υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Μια και είναι στο -6 από τη Δόξα, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Αν και η Ανόρθωση προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Εμπραλίντζε στο 12', η αποβολή του Γουαρίς στο 43' με απευθείας κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ακρίτας ισοφάρισε στο 58' με το αυτογκόλ του Αρτυματά. Επιπλέον, η ομάδα της Χλώρακας έφτασε στο 3-1 με τα δύο γκολ του Τόρες στο 72' και το 78'. Όμως τελικά ήταν μια νίκη χωρίς αντίκρισμα!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr