Ποδόσφαιρο

Η Μπράιτον πρώτη φορά στην Ευρώπη! [vids]

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 20:36

Στα… ουράνια η ομάδα του Ντε Τσέρμπι που εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά το 3-1 με την Σαουθάμπτον. «Φιέστα» για Σίτι, σώθηκε η Γουέστ Χαμ.

Η Μπράιτον πρώτη φορά στην Ευρώπη! [vids]

Ιστορική ημέρα για την Μπράιτον. Μιας και η ομάδα του Ντε Τσέρμπι νίκησε 3-1 την Σαουθάμπτον και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επιπλέον, μόνο αν συμβούν απίθανα πράγματα θα παραβρεθεί στο Conference League. Καθώς με έναν βαθμό θα «κλειδώσει» την παρουσία της, στο επόμενο Europa League.

Στο ματς κόντρα στην Σαουθάμπτον ο Φέργκιουσον στο 29' και το 40' έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Μπράιτον. Αν και στο 58' ο Ελιονούσι μείωσε σε 2-1, στο 63' ο Γουόλκοτ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ήταν οφσάιντ. Τελικά στο 69' ο Γκρος πέτυχε το 3-1 και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων της Μπράιτον στις κερκίδες του «Falmer Stadium».

Με νίκη 1-0 κόντρα στην Τσέλσι πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, αυτός είχε έρθει το βράδυ του Σαββάτου μετά την ήττα της Άρσεναλ από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, το γκολ που σημείωσε ο Χουλιάν Άλβαρες στο 12' του ματς στο «Etihad», ήταν αρκετό για τους «πολίτες» για να δώσουν χαρακτήρα φιέστας στο ματς με τους «μπλε».

Τέλος η Γουέστ Χαμ επικράτησε 3-1 της Λιντς, με ανατροπή. Με το αποτέλεσμα εξασφάλισε και οριστικά την παραμονή στην Premier League. Αντίθετα το μέλλον των «παγωνιών» είναι δυσοίωνο σε ό,τι αφορά την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία. Μιας και δεν εξαρτάται από εκείνους. Το γκολ του Ροντρίγκο στο 17' για το 0-1 έβαλε μπροστά την ομάδα του Άλαρνταϊς. Όμως, ο Ράις ισοφάρισε στο 31'. Επιπλέον, στο δεύτερο μέρος οι Μπόουεν (72') και Πακετά (90'+4) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr