Ποδόσφαιρο

Ήττα του ΑΠΟΕΛ και πρωταθλητής ο Άρης Λεμεσού [vids]

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 22:31

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ηττήθηκαν 3-2 από τον Απόλλωνα στη Λεμεσό και ο τίτλος πήγε στη «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ισοπαλία ΑΕΚ και Πάφου και ανοικτό το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ήττα του ΑΠΟΕΛ και πρωταθλητής ο Άρης Λεμεσού [vids]

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την «μάχη» του τίτλου ξεκαθάρισε. Διότι η ήττα του ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό από τον Απόλλωνα έστεψε πρωταθλητή τον Άρη. Στο στάδιο «Alfamega» ο Απόλλων επικράτησε 3-2 του ΑΠΟΕΛ. Σε μια αναμέτρηση που είχε τεράστια σημασία και για τις δύο ομάδες. Αλλά οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη που πέτυχαν, έμειναν «ζωντανοί» στο… κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη.

Αν και ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο 21' με τον Κβιλιτάια, ο Απόλλων το γύρισε και βρέθηκε στο 3-1. Στο 30' και το 70' ο Πίττας, όπως και ο Ουάρντα στο 80' έφεραν την ομάδα της Λεμεσού μια… ανάσα από τη νίκη. Με τον Κβιλιτάια ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στις καθυστερήσεις (90'+3), στο τελικό 3-2.

Αντίθετα, στη Λεμεσό η Πάφος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Αν και η ομάδα της Πάφου έπαιζε από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45'+1) με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τάνκοβιτς, κρατούσε το «διπλό» στα χέρια της. Το γκολ του Κβίντα στο 38' έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους. Αλλά ο Τρισκόφσκι στο φινάλε (90'+2) ισοφάρισε και κράτησε την ΑΕΚ στην 3η θέση με 63 βαθμούς. Ακολουθούν ο Απόλλων με 62 βαθμούς και η Πάφος με 60, αντίστοιχα. Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο στις αναμετρήσεις Ομόνοια - ΑΕΚ και Πάφος – Απόλλων Λεμεσού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr