Ποδόσφαιρο

Ο τίτλος στα... πόδια της Ντόρτμουντ [vids]

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 22:59

Νίκησε 3-0 την Άουγκσμπουργκ, πέρασε στην πρώτη θέση και με νίκη κόντρα στην Μάιντζ θα πάρει το πρωτάθλημα. Βήμα σωτηρίας για την Στουτγκάρδη.

Ο τίτλος στα... πόδια της Ντόρτμουντ [vids]

Μια… ανάσα από το ένατο (9ο) πρωτάθλημα της ιστορίας της είναι η Ντόρτμουντ. Καθώς η Μπορούσια δεν άφησε να πάει χαμένο το «δώρο» της Μπάγερν. Νίκησε 3-0 στη Βαυαρία την Άουγκσμπουργκ, πέρασε στην πρώτη θέση. Έτσι, με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Μάιντζ στο «Signal Iduna Park», θα σηκώσει τον τίτλο της Bundesliga.

Με κομβικό τον Σεμπαστιάν Αλέ που σημείωσε δύο τέρματα (59' και 84') και τον Μπραντ στις καθυστερήσεις (90'+3) νίκησε 3-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Αν και το πρώτο γκολ άργησε να έρθει, η Μπορούσια είχε από την αρχή τον έλεγχο. Με 19 τελικές στο πρώτο μέρος, δοκάρι και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 38' μετά την αποβολή του Ουντουοκάι!

Επίσης, η Στουτγκάρδη έκανε τεράστιο «διπλό» με 4-1 επί της Μάιντζ και μάλιστα με ανατροπή. Έτσι βγήκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν, δε, νικήσει την Χόφενχαϊμ το προσεχές Σάββατο τότε θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το «διπλό» στην «Mewa Arena» ήρθε με εμφατικό τρόπο. Μετά το 1-0 από τον Ίνγκβαρτσεν (23'), η Στουτγκάρδη ισοφάρισε με τον Εντό στο 41'. Στο δεύτερο μέρος ο Γκιράσι (64') έδωσε το προβάδισμα, ο Φούχριχ στο 78' πέτυχε το 1-3 και ο Κουλιμπαλί στις καθυστερήσεις (90'+1) το τελικό 1-4.

Στη «BayArena» η Λεβερκούζεν προηγήθηκε 2-0 της Γκλάντμπαχ, αλλά η Μπορούσια βρήκε τον τρόπο να πάρει το βαθμό. Ο Αντίλ στο 15' και ο Ντεμιρμπάι στο 20' έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στις «ασπιρίνες». Αλλά ο Χόφμαν στο 58' και ο Στιντλ στο 90', διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr