Ποδόσφαιρο

«Καμπάνα» 10 βαθμών στη Γιουβέντους [vid]

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 - 21:56

Τιμωρία από το εφετείο της Ιταλικής Ομοσπονδίας στους «μπιανκονέρι» για το σκάνδαλο «plusvalenze».

«Καμπάνα» 10 βαθμών στη Γιουβέντους [vid]

Με αφαίρεση βαθμών και μάλιστα 10, τιμώρησε το Εφετείο της Ιταλικής Ομοσπονδίας τη Γιουβέντους για το σκάνδαλο «plusvalenze». Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δέχθηκε τη σχετική πρόταση που είχε κάνει και η εισαγγελία που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Αν και ήταν λίγο πιο… διαλλακτική, μιας και δεν την εφάρμοσε απόλυτα. Διότι οι δικαστικές αρχές είχαν προτείνει την αφαίρεση 11 πόντων από τη «Γηραιά Κυρία».

Έτσι, με την υλοποίηση της απόφασης σχετικά με την ιστορία αυτή, η ομάδα του Τορίνο άλλαξε θέση στη βαθμολογία. Μιας και από τη δεύτερη θέση έπεσε στην έβδομη και από τους 69 στους 59 βαθμούς, αντίστοιχα. Αν και διαδικαστικά οι «μπιανκονέρι» μπορούν να καταθέσει έφεση, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το θέμα.

Ωστόσο, κύκλοι της ομάδας του Τορίνο αναφέρουν πώς δεν αποκλείεται να γίνει η σχετική κίνηση. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τί θα συμβεί. Κατά συνέπεια, η βαθμολογία με την αφαίρεση 10 βαθμών από τη Γιουβέντους έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Νάπολι 86
  2. Λάτσιο 68
  3. Ίντερ 66
  4. Μίλαν 64
  5. Αταλάντα 61
  6. Ρόμα 59
  7. Γιουβέντους 59
  8. Μόντσα 52

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr