Ποδόσφαιρο

Η Έμπολι σόκαρε την Γιουβέντους [vids]

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 - 23:52

Συντριβή 4-1 των «μπιανκονέρι» και… αντίο Ευρώπη! Ισοπαλία 2-2 της Ρόμα με τη Σαλερνιτάνα στο «Olimpico».

Η Έμπολι σόκαρε την Γιουβέντους [vids]

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστή η τιμωρία στην Γιουβέντους. Ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών για το σκάνδαλο «plusvalenze». Μια απόφαση που σίγουρα σόκαρε τους «μπιανκονέρι». Αλλά δεν ήταν η μόνη. Διότι ακολούθησε το ματς με την Έμπολι. Με το δεύτερο σοκ για την «Γηραιά Κυρία» να έρχεται εκεί. Συντριβή 4-1 για την ομάδα του Αλέγκρι στο «Stadio Carlo Castellani».

Μιας και ηττήθηκε 4-1 στην έδρα της Έμπολι. Ήττα εκεί μετά από 23 χρόνια! Στο 18' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καπούτο έγινε το 1-0, ενώ ο Λουπέρτι σημείωσε το 2-0 στο 21'. Η χαμένη ευκαιρία του Μπρέμερ στο 24' ήταν κομβική. Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 48' με τον Καπούτο έβαλε τους τίτλους του… τέλους. Το γκολ του Κιέζα στο 85' για το 3-1 δεν άλλαξε κάτι. Μιας και στις καθυστερήσεις, στο 90'+4, ο Πίκολι ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Έμπολι, αλλά και τη συντριβή της Γιουβέντους!

Αντίθετα, στο «Olimpico» της Ρώμης δεν υπήρξε νικητής. Όμως, η ισοπαλία 2-2 της Ρόμα με την Σαλερνιτάνα ήταν σαν ήττα για τους «τζιαλορόσι». Μετά και το ματς αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να προλάβουν την 4άδα και το εισιτήριο για το UEFA Champions League. Στο 12' και μετά από αντεπίθεση ο Καντρέβα σημείωσε το 0-1. Η πίεση της Ρόμα απέφερε το γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ιμπάνιες. Αλλά υπήρχε χέρι του Μπελότι και δεν μέτρησε

Αλλά στο 48' ο Ελ Σαράουι από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, μετά την επέμβαση του Οτσόα στο φάουλ του Πελεγκρίνι. Ωστόσο, η Σαλερνιτάνα ήταν αποφασισμένη να πάρει αποτέλεσμα στη Ρώμη. Έτσι, στο 54' ο Ντιά σκόραρε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, με 2-1 στο «Olimpico». Ασφυκτική πίεση των «τζιαλορόσι» στη συνέχεια για να φτάσουν στο γκολ. Τελικά αυτό ήρθε στο 83' με τον Μάτιτς για το τελικό 2-2. Αν και μετά τη νέα ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο πίεσε κι άλλο, δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr