Ποδόσφαιρο

Η Λέστερ δεν το έβαλε κάτω, κόντρα στην «αστεράτη» Νιούκαστλ [vid]

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 - 00:07

Πάλεψε κόντρα στη Νιούκαστλ, πήρε βαθμό (0-0) και έμεινε… ζωντανή για την παραμονή. Οι «καρακάξες» οριστικά στο Champions League.

Η Λέστερ δεν το έβαλε κάτω, κόντρα στην «αστεράτη» Νιούκαστλ [vid]

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ματς της Νιούκαστλ με την Λέστερ. Αλλά αυτό το 0-0 ήταν σημαντικό αποτέλεσμα και για τις δύο. Καταρχάς πιστοποίησε, μαθητικά, την έξοδο για τις «καρακάξες» στο UEFA Champions League. Δηλαδή μετά από 21 χρόνια θα βρεθούν ξανά στην κορυφαία, ευρωπαϊκή, συλλογική διοργάνωση.

Το καλύτερο φετινό φινάλε για την ομάδα του Έντι Χάουι. Δηλαδή ήταν η καλύτερη, δυνατή επιβράβευση για τη Νιούκαστλ που έπαιξε εξαιρετική μπάλα, είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και προσέφερε εντυπωσιακές στιγμές στον κόσμο της, αλλά και το αγγλικό πρωτάλημα στη σεζόν!

Από την άλλη, οι «αλεπούδες» κατάφεραν να μην ηττηθούν στο «St James' Park». Αυτός ο πόντος που «τσίμπησε» η ομάδα του Ντιν Σμιθ, έστω κι αν ήρθε με δόση τύχης, μπορεί να αποδειχθεί υπέρ-πολύτιμος. Μιας και την κράτησε «ζωντανή» στην υπόθεση της παραμονής.

Τελευταία αγωνιστική η Λέστερ (31β.) θέλει νίκη στην έδρα της, με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ. Αλλά παράλληλα να μην νικήσει η Έβερτον (33β.) την Μπόρνμουθ, για να μείνει στην Premier League. Σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα, αλλά θα το παλέψει ως το τελευταίο λεπτό της σεζόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η Νιούκαστλ είχε 23-1 τελικές. Στο πρώτο μέρος οι αριθμοί ήταν συντριπτικοί για τους γηπεδούχους. Έκαναν 14-0 τελικές, ενώ είχαν και δύο δοκάρια. Πιο συγκεκριμένα, με τους Γουίλσον (41') και Αλμιρόν (43'). Ο Ίβερσεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διατηρήσει αλώβητη την εστία της Λέστερ. Τελικά τα κατάφερε! Αλλά είχε και την τύχη με το μέρος του.

Διότι οι «καρακάξες» είχαν και τρίτο δοκάρι, στο 76' με τον Λόνγκστφ! Ωστόσο η… κηδεία πήγε να γίνει στο φινάλε στο «St James' Park»! Καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3) ο Μάντσισον σέντραρε, ο Καστάνιε «εκτέλεσε» με γυριστό σουτ και ο Πόουπ έκανε μια απίθανη επέμβαση! Εάν είχε πει το γκολ εκείνο, η Λέστερ θα ήταν μεγάλο φαβορί για την παραμονή!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr