Ποδόσφαιρο

Ο Ανσαριφάρντ έχρισε Κυπελλούχο την Ομόνοια [vids]

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 21:33

Back2back τίτλος για το «τριφύλλι» που νίκησε 1-0 την ΑΕ Λεμεσού στον τελικό του «ΓΣΠ» με τέρμα του Ιρανού στο 85'.

Ο Ανσαριφάρντ έχρισε Κυπελλούχο την Ομόνοια [vids]

Το 16ο κύπελλο Κύπρου στην ιστορία της, αλλά δεύτερο διαδοχικό, κατέκτησε απόψε η Ομόνοια. Το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 την ΑΕ Λεμεσού στον τελικό του «ΓΣΠ» και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μαζί με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa Conference League της επόμενης σεζόν. Κυρίως γιατί είχε την αποτελεσματικότητα που απαιτείται σε ένα τελικό. Αλλά και τον παίκτη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτός ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς στο 85'.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά τον τελικό. Διότι στην αρχή ήταν πιο επιθετικά. Στα πρώτα 20 λεπτά κέρδισε 4 κόρνερ, αλλά της έλλειψε η ουσία. Με τον γκολκίπερ Φαμπιάνο της Ομόνοιας, το 4', να λέει… όχι στον Ζτραφκόφσκι. Αλλά μετά η Ομόνοια ισορρόπησε και είχε τη μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Πιο συγκεκριμένα, στο 21', ο Μουριέλ απέκρουσε το σουτ του Λοΐζου, η μπάλα χτύπησε στον Τεϊσέιρα και πήγε προς τα δίχτυα, αλλά ο Πορτογάλος αμυντικός πρόλαβε και έδιωξε πριν την γραμμή!

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» είχε ακόμα πιο μεγάλη κατοχή (σ.σ.: στο τέλος του ματς ήταν 58%), με την ΑΕ Λεμεσού να δίνει μεγαλύτερο βάρος στον ανασταλτικό τομέα. Αλλά και να ψάχνει τις φάσεις μέσα από το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Τρεις φάσεις στο διάστημα 70'-80' με τους Τζάλμα (70'), Μεντόσα (75') και Ανδρέου (77'). Ωστόσο, ο Φαμπιάνο είχε σωστή θέση σε όλες και κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Έτσι, στο 85' ήρθε το γκολ για την Ομόνοια. Ο Μπέζους βρήκε τον Παπουλή που πέρασε την κάθετη πάσα για τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να νικήσει τον Μουριέλ και να διαμορφώσει το 1-0 που έκρινε τον τίτλο!

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Χρίστος Χαραλάμπους): Μούριελ, Παντελή (65' Κάσα), Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Ανδρέου (90'+2 Τσέρνιχ), Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόσκι, Μακρής, Μεντόσα (90'+2 Τσιμπόλα), Μιλιντσεάνου (65' Μιραλάς).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέτσγιακς, Λοΐζου (90'+1 Μίλετιτς), Κούσουλος, Ντίσκερουντ (57' Μπασιρού), Ζαχαρίου (57' Παπουλής), Ανσαριφάρντ (90'+1 Χαραλάμπους), Κακουλλής (73' Μπεζούς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr