Ποδόσφαιρο

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία με 10 παίκτες και ιστορικό νταμπλ! [vids]

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 22:38

Η ΑΕΚ, με παίκτη λιγότερο από το 6', νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ με τα γκολ των Μουκουντί (26') και Φερνάντες (90'+2) και κατέκτησε το Κύπελλο. Τρίτο νταμπλ για την ΑΕΚ, αλλά πρώτο μετά από το 1978.

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία με 10 παίκτες και ιστορικό νταμπλ! [vids]

Μετά από 45χρόνια, από το 1978, η ΑΕΚ έκανε νταμπλ. Μετά το πρωτάθλημα πήρε και το κύπελλο στον τελικό του Πανθεσσαλικού. Νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ με τα γκολ των Μουκουντί (26') και Φερνάντες (90'+2), αν και έπαιξε με δέκα παίκτες από το 6' μετά την αποβολή του Ρότα. Κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τελικά θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο Europa Conference League.

Ο τελικός στο Βόλο είχε «εκρηκτική εκκίνηση». Μιας και στο 5' ο Λιβάι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, ενώ στο 6' άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Ρότα «γκρέμισε» τον Τάισον που έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ και ο Μπριχ τον απέβαλλε -ορθά- χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο άρχισε να κάνει φάσεις. Ο Σβαμπ δεν τελείωσε καλά την ευκαιρία στο 11', ενώ στο 13' ο Στάνκοβιτς είπε… όχι στον Σάστρε. Όμως το ποδόσφαιρο είναι «περίεργο» άθλημα. Στο 26' ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μουκουντί που σημάδεψε σωστά για το 1-0.

Η πίεση του Δικεφάλου του Βορρά συνεχίστηκε. Καθώς στο 30' ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν ξανά στη σωστή θέση. Μια ακόμη τεράστια φάση του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια στο 39'!

Επιπλέον, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το δοκάρι του ΠΑΟΚ. Ο Σάστρε σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς!

Καθώς είχε παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά δεν είχαν οι παίκτες του καθαρό μυαλό για να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για το 1-1. Ο Ζίβκοβιτς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 66' δεν αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς.

Όπως το ίδιο έγινε και στο 74' με το σουτ του Τάισον. Λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ όλα… τελείωσαν στο 77'. Όταν ο Αουγκούστο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι! Ως εκείνο το σημείο οι τελικές ήταν 17-4 για τους Θεσσαλονικείς.

Επιπρόσθετα, ο Τσούμπερ ήταν εξαιρετικός. Στο 81' πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ προ του Μπίσεσβαρ. Μια ακόμα τελική του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια στο 85'. Στη συνέχεια, ο Τζίμας απείλησε με την είσοδό του στο ματς, στο 88', αλλά ο Στάνκοβιτς προσέθεσε άλλη μια επέμβαση στο ενεργητικό του.

Στο 90' το φάουλ του Βιεϊρίνια πέρασε λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων». Η τελευταία «λέξη» στον τελικό, όμως, ήταν από την πλευρά των παικτών της Ένωσης. Διότι στο 90'+2 ο Τσούμπερ έγινε αποδέκτης της μπάλας, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Φερνάντες που απέφυγε τον Ίνγκασον και πλάσαρε τον Κοτάρσκι, για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (61' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Πινέδα (61' Σιντιμπέ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κεντζιόρα), Ρ. Σοάρες (62' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85 Τζίμας), Τάισον, Μπράντον.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.