Ποδόσφαιρο

Η επιβλητική Φενέρμπαχτσε στον τελικό [vids]

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 23:18

Νίκησε 3-0 την Σίβασπορ και θα διεκδικήσει το όγδοο κύπελλο Τουρκίας στην ιστορία της.

Η επιβλητική Φενέρμπαχτσε στον τελικό [vids]

Το ισόπαλο 0-0 του πρώτου ματς για την ημιτελική φάση του τουρκικού κυπέλλου, ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και την Σίβασπορ, είχε μετατρέψει την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους σε φαβορί για την πρόκριση. Αυτό επιβεβαίωσαν τα «κίτρινα καναρίνια» στη ρεβάνς του «Şükrü Saracoğlu». Έτσι, επικράτησαν 3-0 και πέρασαν στον τελικό. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το όγδοο Türkiye Kupası στην ιστορία τους! Όσον αφορά στη Σίβασπορ, πάλεψε στο πρώτο μέρος. Με τους δύο Έλληνες της να είναι βασικοί. Καθώς τόσο ο Δημήτρης Γούτας όσο και ο Χάρης Χαρίσης ήταν στο αρχικό της σχήμα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς στο ήταν ανοικτό. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν το δρόμο για την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, η ομάδα που ήταν περισσότερο απειλητική ήταν η Σίβασπορ. Ειδικότερα είχε την καλύτερή της στιγμή στο 33' με την προσπάθεια του Γκραντέλ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το δοκάρι του Μπατσουαγί στο 47', με τον Φερντί να χάνει την ευκαιρία στη συνέχεια, αλλά η φάση διαρκείας να ολοκληρώνεται με το νέο σουτ του τελευταίου για το 1-0. Η πίεση για τα «κίτρινα καναρίνια» αυξήθηκε κι άλλο μετά το πρώτο γκολ. Δώδεκα λεπτά αργότερα (59') ο Μπατσουαγί αξιοποίησε την ασίστ του Βαλένσια και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση της πρόκρισης (2-0). Η Σίβασπορ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς με τον Αρσλάν στο 72'. Δεν έγινε… Έτσι, στο 85' ήταν η σειρά του Κινγκ να εκμεταλλευτεί την πάσα του Μπατσουαγί για το τελικό 3-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr