Ποδόσφαιρο

Η Μπράιτον «κλείδωσε» το Europa League [vid]

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 23:50

Η εκπληκτική της φετινή πορεία συνεχίζεται. Μιας και πήρε ισοπαλία 1-1 από την Μάντσεστερ Σίτι και θα τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα.

Η Μπράιτον «κλείδωσε» το Europa League [vid]

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την ιστορική στιγμή για την Μπράιτον. Καθώς η ομάδα του Ντε Τσέρμπι είχε οριστικοποιήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, έκανε ένα ακόμη βήμα. Διότι δεν είναι μόνο Ευρωπαίοι. Καθώς οι «γλάροι» επισημοποίησαν την παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Europa League. Όλα αυτά μετά την ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League.

Η αναμέτρηση στο «Falmer Stadium» ξεκίνησε με ευκαιρία για τους «πολίτες». Διότι στο 6' η σέντρα του Φόντεν είχε αποδέκτη τον Χάαλαντ που έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στιλ. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 11' με τον Γκίλμουρ, αλλά ο Ορτέγκα αντέδρασε σωστά! Επιπλέον στο 20' ο Γουέλμπεκ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Όμως στο 21' ο Χάαλαντ «απάντησε», αλλά ο Στιλ αντέδρασε σωστά. Τελικά, στο 25' ο Χάαλαντ έστρωσε στον Φόντεν που σημείωσε το 0-1. Αλλά στο 38' ο Ενσίσο με μακρινό σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γουέλμπεκ σκόραρε, αλλά το VAR έδειξε πώς υπήρχε οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και για τη Σίτι. Με πρωταγωνιστή τον Φόντεν που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Με αποτέλεσμα να μείνει το ισόπαλο σκορ. Ακόμα στο 56' ο Φέργκιουσον απείλησε, με τον Ορτέγκα να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση. Επίσης, ο τερματοφύλακας των «πολιτών» είπε… όχι στον Μιτόμα, στο 65'. Καλή στιγμή για τους «γλάρους» και στο 74' με τον Εστουπινιάν. Στη συνέχεια, στο 79', ο Χάαλαντ σκόραρε αλλά υπήρχε φάση στην αρχή της φάσης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr