Ποδόσφαιρο

Στο τελικό, με επεισοδιακό τρόπο, η Μπασακσεχίρ [vids]

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 - 23:13

Η Ανκαραγκουτσού με τον Χατζηγιοβάνη (89') έστειλε τον επαναληπτικό ημιτελικό στην παράταση. Αλλά έμεινε με 10 παίκτες στο 97' -ανόητη αποβολή του Μούγιακιτς. Ο Κένι (111') πέτυχε το γκολ πρόκρισης των φιλοξενούμενων που θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε.

Στο τελικό, με επεισοδιακό τρόπο, η Μπασακσεχίρ [vids]

Ένα άκρως συναρπαστικό ματς έγινε στο «Eryaman Stadium» της Άγκυρας. Με το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του «Ziraat Türkiye Kupası» να κρίνεται στην παράταση. Αν και η Ανκαραγκουτσού με γκολ του Χατζηγιοβάνη στο 89', επικράτησε 2-1 στο 90λεπτο. Αλλά στο έξτρα ημίωρο η ανόητη αποβολή του Μούγιακιτς στο 97' ήταν το «κλειδί». Η Μπασακσεχίρ με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε και με το γκολ του Κένι (111') ισοφάρισε 2-2. Με αποτέλεσμα να περάσει στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα της Άγκυρας ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Διότι στο 11' ο Στέλιος Κίτσιου ήταν εκείνος που έφτιαξε το γκολ. Η κάθετη πάσα του ήταν ιδανική και ο Σο τελείωσε τη φάση, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, για το 1-0. Μετά το γρήγορο γκολ οι δύο ομάδες επεδίωξαν περισσότερο να κρατήσουν το αποτέλεσμα στα επίπεδά του, αλλά να μην διακινδυνέψουν. Ούτε η Ανκαραγκουτσού «κυνήγησε» άμεσα το 2-0, ούτε η Μπασάκσεχιρ την ισοφάριση.

Αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι την πέτυχαν σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα, στο 61' και μετά τη σέντρα του Τουρούκ από τα δεξιά, ο Γκιουρλέρ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έφερε το ματς στα ίσα (1-1) στο «Eryaman Stadium».

Ωστόσο, ο Τολουνάι Καφκάς έκανε ιδανικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Ο Κίλινκ μπήκε στο ματς στο 65', ο Τόρε στο 77' και ο Χατζηγιοβάνης στο 88'. Όλοι τους είχαν συμμετοχή στη φάση του 89' όταν η ομάδα της Άγκυρας πέτυχε το 2-1. Καθώς ο Τόρε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κίλινκ έπιασε την κεφαλιά, η άμυνα δεν απομάκρυνε και ο Χατζηγιοβάνης από κοντά πλάσαρε τον Σενγκεζέρ για το 2-1.

Ένα «χρυσό» γκολ, καθώς έστειλε τον δεύτερο ημιτελικό του τουρκικού κυπέλλου στην παράταση. Διότι το πρώτο ματς είχε λήξει 1-0 υπέρ της Μπασακσεχίρ. Στο έξτρα ημίωρο άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα. Ειδικότερα στο 96' με την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Μούγιακιτς που δεν είχε ψυχραιμία και αποβλήθηκε για όσα είπε στον διαιτητή!

Το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε η Μπασακχσερί μέτρησε. Το αποτέλεσμα ήταν το γκολ στο 111'. Πιο συγκεκριμένα, σέντρα από τα δεξιά του Ερκίν, κεφαλιά του Κένι στο δεύτερο δοκάρι και πρόκριση στον τελικό!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr