Ποδόσφαιρο

Η Λούτον για πρώτη φορά στην Premier League [vids]

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 - 22:01

Οι «Hatters» επικράτησαν 6-5 στη… ρωσική ρουλέτα της Κόβεντρι (παρ., κ.α. 1-1) και έγραψαν ιστορία με την άνοδό τους.

Η Λούτον για πρώτη φορά στην Premier League [vids]

Χρειάστηκαν 120 λεπτά και 12 εκτελέσεις πέναλτι. Μετά από αυτό τον… μαραθώνιο στο «Wembley» η Λούτον ήταν εκείνη που «επιβίωσε» στη… μονομαχία με την Κόβεντρι. Ισοπαλία 1-1 στα 90 λεπτά. Κάτι που δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση. Τελικά μετά από πέντε εύστοχες εκτελέσεις και των δύο ομάδων, στο έκτο πέναλτι ο Ποτς έκανε το 6-5 για τους «Hatters», αλλά στη συνέχεια ο Νταμπό αστόχησε για τους «Sky Blues». Το αποτέλεσμα ήταν η Λούτον να γράψει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά είναι στην Premier League. Μια ομάδα που το 2014-15 ήταν στην League 2, το 2018-19 στην League One, το 2019-20 στην Championship και πλέον στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αν και στο 6' ο Όσο σκόραρε για την Λούτον, το γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη στιγμή δεν ήταν αγωνιστική στον τελικό της ανόδου της Championship. Πιο συγκεκριμένα, στο 9' ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «Wembley». Με αποτέλεσμα να επικρατήσει παγωμάρα στο γήπεδο, αλλά και στις κερκίδες.

Το ιατρικό επιτελείο των «Hatters» μπήκε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος συνήλθε άμεσα και αποχώρησε με φορείο, ενώ το τοποθετήθηκε κολάρο. Όμως, το ευχάριστο ήταν πώς είχε τις αισθήσεις τους. Αλλά έγινε αλλαγή στο 12' με τον Μπερκ να παίρνει τη θέση του.

Η Λούτον έψαχνε το γκολ και τελικά το βρήκε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ειδικότερα στο 23'. Ο Αντεμπάγιο βρήκε στον Τζόρνταν Κλαρκ σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή, εκείνος δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους «Hatters» (0-1).

Επιπλέον, στο 29' αρχικά ο Μόρις και μετά ο Αντεμπάγιο σπατάλησαν την ευκαιρία για το 2-0. Η στατιστικά στα πρώτα 35' ήταν ξεκάθαρα για τη Λούτον που είχε 8-0 τελικές και το προβάδισμα στο σκορ! Ο Αντεμπάγιο σκόραρε στο 42', αλλά ο Μάικλ Όλιβερ ακύρωσε το γκολ, καθώς υπήρχε χέρι. Η πρώτη καλή στιγμή για την Κόβεντρι ήρθε στο 43' με τον Χάμερ, αλλά το σουτ του δεν βρήκε το στόχο.

Όμως, στο δεύτερο 45λεπτο η Κόβεντρι ανέβασε την απόδοσή της. Άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το αποτέλεσμα ήταν να δικαιωθεί και να φέρει το ματς στα ίσα. Ό,τι δεν κατάφεραν ο Κέλι στο 52', ο ΜακΝάλι στο 56' και ο Ντόιλ στο 63', το πέτυχε ο Χάμερ στο 66'. Ο Γιόκερες βρήκε τον Γκουστάβο Χάμερ, εκείνος σημάδεψε σωστά και οι «Sky Blues» πέτυχαν το 1-1.

Επιπλέον, ο Γκόντεν άγγιξε την ανατροπή και το 2-1 της Κόβεντρι στο 73'! Στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες έκαναν κάποια σουτ, αλλά δεν ανησύχησαν τους αντίπαλους γκολκίπερ.

Στην παράταση και οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ. Αλλά δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθειά τους. Τελικά στο 117' η Λούτον σκόραρε. Τραγικό λάθος του Πάντσο, ο Τέιλορ έκλεψε την μπάλα και σκόραρε. Ωστόσο, όπως φάνηκε, χρησιμοποίησε το χέρι του πριν σκοράρει. Έτσι το γκολ δεν μέτρησε και η υπόθεση της ανόδου κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Μόρις 0-1
  • Γκόντεν 1-1
  • Τέιλορ 1-2
  • Γιόκερες 2-2
  • Νακάμπα 2-3
  • Σιφ 3-3
  • Κλαρκ 3-4
  • Ίκλς 4-4
  • Μπέρι 4-5
  • Κέλι 5-5
  • Ποτς 5-6
  • Νταμπό άουτ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr