Ποδόσφαιρο

"Γλυκιά" ήττα της Σοσιεδάδ που επιστρέφει στο Champions League! [vid]

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 22:11

Την βραδιά που αποχαιρέτησε το (παλιό) «Καμπ Νόου», τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Τζόρντι Άλμπα, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο ρελαντί την Μαγιόρκα (3-0) με δύο γκολ του (επίσης φευγάτου;) Ανσού Φατί – Στο Champions League επιστρέφει η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά από εννέα χρόνια.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε στο «κόλπο» της (τιμητικής) δεύτερης θέσης, αφού επικράτησε με πειστικό τρόπο της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Μετροπολιτάνο» (2-1), με γκολ των Αντουάν Γκριεζμάν (37’) και Ναουέλ Μολίνα (73’).

Γλυκιά ήττα για τους Βάσκους, οι οποίοι μείωσαν στο φινάλε με τον Αλεξάντερ Σόρλοτ (), αφού εξασφάλισαν και μαθηματικά την τέταρτη θέση (πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο), η οποία τους επιτρέπει να επιτρέψουν στο Champions League μετά από εννέα χρόνια.

Η Εσπανιόλ έγινε η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει την Έλτσε στη LaLiga2 μετά την ολοκλήρωση της 37ης αγωνιστικής της LaLiga. Η Βαλένθια της έδωσε τη... χαριστική βολή στο μεταξύ τους παιχνίδι και με γκολ του Λίνο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφάρισε στο τελικό 2-2 και την οδήγησε και μαθηματικά στον υποβιβασμό.

Η μάχη της παραμονής, όπου 6 ομάδες (Κάντιθ, Χετάφε, Βαλένθια, Αλμερία, Θέλτα και Βαγιαδολίδ) παλεύουν για να αποφύγουν τη 18η θέση είναι πλέον όλα τα... λεφτά στην ισπανική Λίγκα, απ' την στιγμή που σ' αυτή την αγωνιστική ξεκαθάρισε πλέον και το 4ο «εισιτήριο» του Champions League, το οποίο «σφράγισε» η Σοσιεδάδ παρά την ήττα της απ' την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1.

«Χαμός» γίνεται και για την 7η θέση και το «εισιτήριο» του Europa Conference League, όπου η Τζιρόνα έχασε τεράστια ευκαιρία για να προσπεράσει τις Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο κι όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, με 5 ομάδες (Αθλέτικ, Οσασούνα, Τζιρόνα, Ράγιο και Σεβίλη) να διεκδικούν την τελευταία ευρωπαϊκή θέση, έχοντας μεταξύ τους αποστάσεις (μάξιμουμ) ενός βαθμού.

Στο «Μεστάγια» η Βαλένθια βρήκε πρώτη γκολ με τον Λόπες στο 38', όμως η απάντηση της Εσπανιόλ ήταν άμεση και ισοφάσισε στο 40' με τον Μόντες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί έπαιξαν τα... ρέστα τους για τη νίκη που θα τους διατηρούσε «ζωντανούς» στη μάχη της παραμονής και πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 50'. Στις καθυστερήσεις ωστόσο, οι «νυχτερίδες» πέτυχαν το «χρυσό» γκολ που έψαχναν και καταδίκασαν την Εσπανιόλ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr