Ποδόσφαιρο

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με.... buzzer beater στην Championship [vids]

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 19:48

Με το γκολ του Γουίντας στις καθυστερήσεις της παράτασης, νίκησε 1-0 την Μπάρνσλεϊ και επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με.... buzzer beater στην Championship [vids]

Το μπαράζ ανόδου από την League One στην Championship είχε συναρπαστικό φινάλε. Μιας και κρίθηκε με ένα γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης (120'+3). Δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό τους, οι «Owls» επέστρεψαν.

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 120 λεπτά, δηλαδή τόσο η κανονική διάρκεια του τελικού στο Wembley κόντρα στην Μπάρνσλεϊ όσο και η ημίωρο παράταση. Καθώς στο 120'+3 ο Λι Γκρέγκορι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο επερχόμενος Τζος Γουίντας με κεφαλιά, νίκησε τον Άινστεντ. Έτσι έγινε το 1-0 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ που την οδήγησε τελικά στην άνοδο.

Ωστόσο ο τελικός ήταν ένα ματς για γερά… νεύρα. Διότι οι δύο ομάδες πάλεψαν με σθένος από την αρχή. Τόσο η Μπάρνσλεϊ όσο και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είχαν τις καλές τους στιγμές. Παρόλα αυτά, καμία από αυτές δεν είχε θετική κατάληξη. Μέχρι το 49' που άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα. Όταν ο Άνταμ Φίλιπς είδε κόκκινη κάρτα για ένα πολύ σκληρό, αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Με την φάση να τσεκάρεται και στο VAR, όπου η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε!

Αν και με 10 παίκτες, η Μπάρνσλεϊ είχε την μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Καθώς στο 55' ο Κίτσινγκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντόουσον! Με τους «Owls» να έχουν αριθμητικό μειονέκτημα, η πίεση στους «Colliers». Με τον γκολκίπερ Άιστεντ να κάνει σημαντικές επεμβάσεις.

Μπροστά σε περίπου 73.000 φιλάθλους, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Αλλά ούτε στο έξτρα ημίωρο άλλαξε κάτι! Αν και ο Βόουλκς σκόραρε στο 108', το γκολ δεν μέτρησε γιατί υπήρχε οφσάιντ. Έτσι στο 120'+3 ο Τζος Γουίντας με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που έστειλε την Σέφιλντ Γουένστνεϊ ξανά στην Championship!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr