Ποδόσφαιρο

Η Σερβέτ στα προκριματικά του Champions League

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 20:44

Νίκησε 1-0 εκτός έδρας της Λουκέρνη και τερμάτισε δεύτερη. Αν αποκλειστεί στο 2ο γύρο, θα είναι υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Η Σερβέτ στα προκριματικά του Champions League

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Ελβετίας με δύο… μέτωπα να είναι ανοικτά ως την τελευταία αγωνιστική. Εξάλλου, εδώ και πολύ καιρό είχε ξεκαθαρίσει το θέμα του τίτλου. Η Γιούνγκ Μπόις για άλλη μια σεζόν κατέκτησε τον τίτλο. Ωστόσο η δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του UEFA Champions League πήγε στην Σερβέτ. Την τελευταία αγωνιστική νίκησε τόσο εκείνη όσο και η Λουγκάνο. Αλλά η νίκη που πέτυχε η Σερβέτ στη Λουκέρνη ήταν… χρυσή!

Επιπλέον, μετά τη Λουκέρνη εισιτήριο για το Europa Conference League πήρε και η Βασιλεία. Διότι επικράτησε 3-1 της Γκρασχόπερς στην τελευταία αγωνιστική. Έτσι, η νίκη που σημείωσε η Σεντ Γκάλεν με αντίπαλο τη Σιόν δεν είχε… αξία. Αντίθετα, όμως, «πλήγωσε» τη Σιόν. Καθώς με την ήττα αυτή παρέμεινε στην τελευταία θέση. Το αποτέλεσμα ήταν ο υποβιβασμός και η επόμενη σεζόν δεν θα την βρει σίγουρα στην Credit Suicce Super League. Καθώς θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ ανόδου/παραμονής την τρίτη της Challenge League, Σταντ Ουσί.

Λουκέρνη - Σερβέτ 0-1

(33' Μπεντία)

Ζυρίχη - Λουγκάνο 2-3

(86' Σίμιτς, 89' Αϊγεγκούν - 18' Χατζρίζι, 41' Σελάρ, 90'+4 Στέφεν)

Γιούνγκ Μπόις - Βίντερτουρ 2-1

(30' Ενσαμέ, 88' Ιμερί - 48' Μπουές)

Βασιλεία Γκρασχόπερς 3-1

(50', 69' Αμντουνί, 81' Εντόι - 90'+2 Χερτς)

Σεν Γκάλεν - Σιόν 4-0

(5', 21' Λάτε Λαθ, 45'+2 Βον Μος, 89' Άκολο)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr