Ποδόσφαιρο

Σώθηκε η Δόξα, έπεσε το Παραλίμνι [vids]

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 21:06

Η ισοπαλία που πήρε η ομάδα της Κατωκοπιάς στη Λεμεσό και η ήττα της Ένωσης από την Ανόρθωση, οριστικοποίησε την τρίτη ομάδα που έπεσε.

Σώθηκε η Δόξα, έπεσε το Παραλίμνι [vids]

Το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην δεύτερη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου πήγε στην Ένωση. Η ομάδα του Παραλιμνίου για 26 λεπτά ήταν εκείνη που θα έμεινε στην πρώτη κατηγορία. Μιας και στο 26' η ΑΕΛ Λεμεσού άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Δόξα. Την ίδια ώρα η ΕΝΠ ήταν ισόπαλη χωρίς σκορ με την Ανόρθωση. Το αποτέλεσμα ήταν η προσωρινή ισοβαθμία των δύο ομάδων. Όμως στο 52' η «Κυρία» πήρε το προβάδισμα και όλα τελείωσαν για την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά.

Η τελευταία αγωνιστική των αναμετρήσεων στα play out του κυπριακού πρωταθλήματος ξεκαθάρισε το… τοπίο. Διότι η Δόξα Κατωκοπιάς ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο φινάλε. Πήρε το βαθμό στο στάδιο «Alfamega» από την ΑΕΛ. Έτσι έμεινε. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 26' με το γκολ του Κοντινέλα, μετά την πάσα με τακουνάκι του Τσέρνιχ, ισοφάρισε στο φινάλε, στις καθυστερήσεις. Χέρι του Τσιμπόλα στην κεφαλιά του Σαντίκ στο 90'+4. Ο Μπένι ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 90'+5 για το τελικό 1-1.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Χρίστος Χαραλάμπους): Ολιβέιρα, Σιλβέστρος (85′ Χριστοδούλου), Τεϊσέιρα, Φιλίποβιτς, Ντζάλμα, Τσιμπόλα, Κoλιάς (63′ Ντέγοεστ), Κοντινέλα (85′ Ζαχαρία), Μιραλάς (8′ Κάσα), Τσέρνιχ, Μιλιντσεάνου (46′ Οδυσσέως).

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Καραμανώλης, Αντενόν, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι (86′ Φασουλιώτης), Μπένι, Παυλίδης (34′ Ερέρα, 70′ Ίλιτς), Ασαμόα (46′ Αμπντουλαχί), Ασάντε, Σαντίκ.

Αντίθετα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η Ανόρθωση δεν χαρίστηκε στο Παραλίμνι. Καθώς επικράτησε 1-0 της Ένωσης και την έστειλε να ακολουθήσει Ακρίτα Χλώρακας και Ολυμπιακό Λευκωσίας στη δεύτερη κατηγορία. Το μοναδικό γκολ του ματς σημείωσε ο Μάριος Αντωνιάδης, στο 52', με σουτ εκτός περιοχής.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Παπαδόπουλος, Αντωνίου, Κορρέα, Αντωνιάδης, Κορέια, Φερέιρα (84′ Αργυρού), Αρτυματάς, Σαμπό, Χριστοφή (60′ Νινγκά), Γκερέρο (84′ Μραζ), Αντονίν (70′ Τζούλιου).

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης (59′ Λουσέρο), Χριστοφή, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Ντα Σίλβα, Φερνάντες (59′ Ρουσιάς), Κατσιάρης (79′ Μέιρα), Κωνσταντίνου (59′ Ντιαβαρά), Λαμί, Βουτσένοβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr