Ποδόσφαιρο

Η κούπα ξανά στην Κοπεγχάγη [vid]

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 21:52

Back2Back πρωτάθλημα στη Δανία για την ομάδα της πρωτεύουσας, μια αγωνιστική πριν το φινάλε, στο… αντίο του Ζέκα.

Η κούπα ξανά στην Κοπεγχάγη [vid]

Δεύτερο σερί πρωτάθλημα για την Κοπεγχάγη και 15ο συνολικά στην ιστορία της. Το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα της πρωτεύουσας πανηγύρισε τον τίτλο. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν. Καθώς νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Βίμποργκ. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Νόρντζελαντ υπέστη συντριβή με 5-1 από την Μπρόντμπι. Έτσι, η διαφορά των δύο ομάδων πήγε στους 4 βαθμούς (σ.σ.: 58 με 54) και η υπόθεση του τίτλου ξεκαθάρισε οριστικά. Επίσης, από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον στη Δανία έχει να κάνει με την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League. Με την Βίμποργκ και την Άαρχους να την διεκδικούν.

Η Κοπεγχάγη νίκησε 2-1 την Βίμποργκ. Όλη η δουλειά για τους πρωταθλητές έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Όταν και η πρώην ομάδα του Κάρλος Ζέκα προηγήθηκε 2-0. Στο 15′ με τον Λάρσον και στο 33′ με τον Γκονσάλβες. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με τον Μπόντε Γιένσεν στο 61′. Αλλά η αποβολή του Σαΐντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83′ οριστικοποίησε το «διπλό» τίτλου!

Από την άλλη, η Νόρντζελαντ πέρασε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα στην έδρα της Μπρόντμπι. Υπέστη συντριβή με 5-1 και αποχαιρέτησε οριστικά το πρωτάθλημα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 2-0 για τους γηπεδούχους χάρη στα τέρματα των Ομιτζουάνφο (2′) και Κβίστγκαρντεν (24′). Επίσης, ο τελευταίος στο 50′ σκόραρε το 3-0 και στο 77′ το 4-1. Μιας και ενδιάμεσα ο Νουάμα μείωσε σε 3-1. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις (90′+3) ο Σβάρταου διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr