Ποδόσφαιρο

Στον… αέρα ο Μαρτσίνιακ για τον τελικό του Champions League

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 22:43

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξει τον Πολωνό διαιτητή, μετά από καταγγελίες που τον συσχετίζουν με ακροδεξιά παράταξη.

Στον… αέρα ο Μαρτσίνιακ για τον τελικό του Champions League

Αν και η UEFA όρισε τον Σιμόν Μαρτσίνιακ για τον τελικό του UEFA Champions League, δεν είναι σίγουρο πώς ο Πολωνός θα είναι στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου. Μιας και υπήρξαν καταγγελίες που τον συσχέτισαν με μια ακροδεξιά παράταξη στην πατρίδα του. Με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να εξετάσει τα γεγονότα και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του.

Όπως αναφέρει η αντιρατσιστική ομάδα «Never Again», ο ρέφερι ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που παρουσιάστηκα από τον ακροδεξιό Πολωνό ηγέτη, Σλάβομιρ Μέντζεν, σε συνέδριο για επενδυτές. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό έδειξε να συσχετίζεται με την ακροδεξιά παράταση.

Ο αντιπρόεδρος του «Never Again», Ράφαλ Πανκόβσκι, τόνισε πώς «Ο Μαρτσίνιακ προώθησε και συμμετείχε σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από έναν ακροδεξιό Πολωνό ηγέτη, τον Σλάβομιρ Μέντζεν. Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τον δημόσιο συσχετισμό του Μαρτσίνιακ με τον Μέντζεν και τις τοξικές πολιτικές του. Είναι ασύμβατο με τις βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η ισότητα και ο σεβασμός».

Από την πλευρά της η UEFA έδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Ενημέρωσε πώς θα εξετάσει σοβαρά τις σχετικές καταγγελίες και την Παρασκευή (2/6) θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση αναφορικά με το θέμα. Με το ενδεχόμενο να οριστεί νέος διαιτητής για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ να είναι ορατό!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr