Ποδόσφαιρο

Άλμα... παραμονής για την Στουτγκάρδη [vid]

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 23:42

Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου νίκησε 3-0 το Αμβούργο στο πρώτο μπαράζ ανόδου-παραμονής για την Bundesliga.

Άλμα... παραμονής για την Στουτγκάρδη [vid]

Ψήφος… σωτηρίας από την Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο μπαράζ παραμονής - ανόδου με το Αμβούργο. Διότι νίκησε 3-0 στη «Mercedes-Benz Arena» και έχει τον πρώτο λόγο για να είναι και τη νέα σεζόν στην Bundesliga. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είναι με την πλάτη στον… τοίχο και πολύ δύσκολο θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός για τη Στουτγκάρδη. Και όχι μόνο! Διότι στα 44 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο ματς, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός βρήκε δίχτυα! Μετά το κόρνερ του Σόσα, με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για τους Σουηβούς! Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν αδιαφιλονίκητη. Επιπλέον, στο 26' έφτασαν μια… ανάσα από το 2-0. Όταν κέρδισαν πέναλτι. Ωστόσο στην εκτέλεση του Γκουιράσι, ο Φερνάντες έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνας στο ματς. Με τον Μαυροπάνο να έχει ευκαιρία στο 45'+2, σε μια φάση πανομοιότυπη με εκείνη του πρώτου γκολ.

Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το Αμβούργο δεν είχε τρόπο… αντίδρασης. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοράρει δύο φορές η Στουτγκάρδη μέσα σε ένα τρίλεπτο. Ο Βάγκνομαν καταρχάς και ο Γκουιράσι στη συνέχεια χρίστηκαν σκόρερ. Καταρχάς, στο 51' ο Μιλό τροφοδότησε τον Βάγκομαν που απλά προώθησε την μπάλα στο τέρμα. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 54' ήρθε το 3-0. Κόρνερ από τον Σόσα, κεφαλιά του Γκουιράσι και νίκη παραμονής για τους Σουηβούς. Το Αμβούργο είχε δοκάρι στο 59' με την κεφαλιά του Γκλάτζελ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! Η αποβολή του Σούχονεν στο 69' για αντιαθλητικό μαρκάρισμα έριξε τους τίτλους… τέλους στο ματς!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr