Ποδόσφαιρο

Το γκολ του Δουβίκα ίσως αποδειχθεί καθοριστικό! [vid]

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 23:58

Εντός έδρας ήττα 2-1 για την Ουτρέχτη από τη Σπάρτα Ρότερνταμ με σκόρερ τον Έλληνα επιθετικό. «Διπλό» της Τβέντε με το ίδιο σκορ κόντρα στη Χέρενφεν.

Το γκολ του Δουβίκα ίσως αποδειχθεί καθοριστικό! [vid]

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τα ημιτελικά των playoffs του ολλανδικού πρωταθλήματος, με «έπαθλο» το εισιτήριο για το Europa Conference League, είχαν νικητές τους φιλοξενούμενους. Στην Ουτρέχτη, η Σπάρτα Ρότερνταμ έκανε μεγάλη ζημιά στην ομάδα των Δουβίκα και Μπάρκα Διότι πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Καταρχάς με πέναλτι του Φαν Κρόιγκ στο 29' και στη συνέχεια, στο 39', με τον Λαουρίτσεν, που σκόραρε με σουτ που δεν θα μπορούσε να «βγάλει» ένας τερματοφύλακας.

Αλλά στο δεύτερο μέρος η Ουτρέχτη πίεσε. Τελικά στο 70' βρήκε γκολ. Με τέρμα του μόνιμου σκόρερ της, του Τάσου Δουβίκα. Ο Έλληνας επιθετικός μείωσε σε 1-2 με το 20ό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Αν και δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε, το τέρμα του Δουβίκα κράτησε «ζωντανή» την Ουτρέχτη για την πρόκριση στον τελικό και κατ’ επέκταση ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο πρώτο, χρονικά, ματς της Πέμπτης, η Τβέντε πέρασε νικηφόρα (2-1) από την έδρα της Χέρενφεν. Ο Τσέρνι άνοιξε το σκορ (0-1) στο 19', αλλά οι «καρδιές» ισοφάρισαν στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Χαγιέ. Ωστόσο στο φινάλε και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3) ο Ουγκάλντε διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr