Ποδόσφαιρο

Σίτι νταμπλούχος και στον... ορίζοντα το treble [vids]

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 19:11

Με πρωταγωνιστή τον Γκιντογκάν (2 γκολ), οι πρωταθλητές Αγγλίας πήραν και το FA Cup. Νίκησαν 2-1 στον τελικό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έβαλαν… πλώρη για την κατάκτηση του UEFA Champions League.

Σίτι νταμπλούχος  και στον... ορίζοντα το treble [vids]

Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αγγλίας κατέληξε στα χέρια των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «πολίτες» συνέχισαν τη φετινή συλλογή τίτλων. Καταρχάς κατέκτησαν την Premier League. Στη συνέχεια το FA Cup. Επομένως τους έχει μείνει το UEFA Champions League, σε μια εβδομάδα, κόντρα στην Ίντερ.

Ο τελικός του αγγλικού κυπέλλου στο Wembley ήταν εξαιρετικό ματς και βρήκε τους «πολίτες» νικητές με 2-1, με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκιντογκάν που σκόραρε δύο φορές, ο Μπρούνο Φερνάντες το γκολ των «κόκκινων διαβόλων».

Ο τελικός με το… καλημέρα πήρε «φωτιά»! Μιας και στα 12 δευτερόλεπτα μπήκε γκολ! Ο Γκιντογκάν με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ντε Χέα που έμεινε άναυδος! Ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του FA Cup.

Έτσι, από το πρώτο λεπτό άλλαξαν τα δεδομένα στο ματς. Η Σίτι με το 1-0 έλεγξε το ματς και θα μπορούσε να μεγαλώσει το προβάδισμά της. Όπως έγινε στο 4' με την κεφαλιά του Ρόδρι.

Αλλά στο 29' ο Γκρίλις έκανε ένα ανόητο πέναλτι με χέρι. Το VAR εξέτασε τη φάση και ο Τίρνεϊ υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε 1-1 στο 32'. Το αποτέλεσμα ήταν να λήξει ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο.

Αλλά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ειδικότερα με νέο γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη συστημένη σέντρα στο ύψος της περιοχής, ο Γκιντογκάν έπιασε το σουτ και η μπάλα πήγε στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα. Καθώς στο σουτ του αρχηγού των «πολιτών», η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα σώματα των Βαράν και Κασεμίρο για το 2-1.

Ο Γκιντογκάν σημείωσε και τρίτο γκολ στο 71' από κοντά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές.

Τόσο εκείνη του Γκουαρδιόλα για το 3-1 όσο και η αντίστοιχη του Τεν Χάαγκ για το 2-2!

Με αποκορύφωμα τη φάση των καθυστερήσεων όταν ο Βαράνε πλάσαρε, ο Ορτέγκα προσπάθησε να διώξει και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, με τον ΜακΤόμινεϊ να μην μπορεί να σκοράρει στη συνέχεια με κεφαλιά!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ (90'+5 Λαπόρτ), Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Γκιντογκάν, Γκρίλις (89' Ακέ), Ντε Μπρόινε (62' Φόντεν), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σο, Βαράν, Λίντελεφ (82' ΜακΤόμινεϊ), Γουάν Μπισάκα, Έρικσεν (62' Γκαρνάτσο), Κασεμίρο, Φρεντ, Φερνάντες, Σάντσο (78' Βέγκχορστ), Ράσφορντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr