Ποδόσφαιρο

Πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τεράστια ανατροπή, οι κοπέλες της Μπαρτσελόνα [vid]

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 19:35

Η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε 3-2 την Βόλφσμπουργκ, γυρίζοντας το ματς από το 2-0 των Γερμανίδων.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τεράστια ανατροπή, οι κοπέλες της Μπαρτσελόνα [vid]

Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια της Μπαρτσελόνα. Οι κοπέλες των «blaugrana» πήραν τον τίτλο μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, στο «Philips Stadion» του Αϊντχόφεν. Αν και οι Γερμανίδες της Βόλφσμπουργκ προηγήθηκαν 2-0 στο 37', στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανές έκανε ένα μυθικό come back και κατέκτησαν τον τίτλο, μιας και επικράτησαν τελικά 3-2! Έτσι για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, κατέκτησαν το UEFA Women's Champions League, μετά την κούπα που είχαν κατακτήσει το 2021.

Αν και από την αρχή του ματς η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη, η Βόλφσμπουργκ βρήκε τρόπο να σκοράρει όχι ένα αλλά δύο τέρματα. Καταρχάς, στο 3', η Παγιόρ έκλεψε την μπάλα και με σουτ πέτυχε το 0-1. Επιπλέον, η Παρέδες στο 13' έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μιας και η κεφαλιά της, από πλεονεκτική θέση, δεν κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι, στο 37' η Βόλφσμπουργκ πέτυχε το 0-2. Σέντρα της Παγιόρ, κεφαλιά Ποπ και προβάδισμα δύο τερμάτων για τις Γερμανίδες.

Αλλά αυτό διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι στο 48' η Μπαρτσελόνα ξαναμπήκε στο ματς. Όταν η Γκουιχάρο μείωσε σε 1-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Επίσης, στο 50' η ίδια, κεφαλιά, ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Επιπλέον, η πίεση που άσκησαν τα κορίτσια των «blaugrana» απέδωσε καρπούς στο 70'. Κλέψιμο στην περιοχή της γερμανικής ομάδας, η μπάλα έφτασε στην Ρόλφε που σκόραρε με διαγώνιο σουτ για το 3-2 και την ολική ανατροπή. Αυτό δεν άλλαξε και οι Καταλανές στέφθηκαν «βασίλισσες» της Ευρώπης.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του τελικού στην Ολλανδία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr