Ποδόσφαιρο

Ο Μέσι αποτελεί παρελθόν από την Παρί

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 20:43

Οι πρωταθλητές Γαλλίας ανακοίνωσαν και επίσημα το τέλος του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Ο Μέσι αποτελεί παρελθόν από την Παρί

Το κεφάλαιο Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε για τον Λιονέλ Μέσι. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ανακοίνωσε το φινάλε της συνεργασίας με τον Αργεντινού σούπερ σταρ μετά από δύο χρόνια παραμονής στο Παρίσι. Όλα όσα ακούγονταν, επιβεβαιώθηκαν. Ο γαλλικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα.

Σε αυτή αναφέρονται μεταξύ άλλων πώς: ««Μετά από δύο σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα, η περιπέτεια του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν θα φτάσει στο τέλος της σεζόν 2022-2023. Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος κατέκτησε επίσης ένα Trophee des Champions και δύο τίτλους της Ligue 1.

Στις 29 Αυγούστου 2021, στη Ρεμς, έκανε το μεγάλο ντεμπούτο στο γαλλικό ποδόσφαιρο. 74 συμμετοχές αργότερα, ο Αργεντινός άσος άφησε το σημάδι του στη Γαλλία και στην Ευρώπη με το ταλέντο του, σημειώνοντας 32 γκολ - το πρώτο από τα οποία ήρθε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο UEFA Champions League στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 - καθώς και σημείωσε 35 ασίστ. Έχοντας στεφθεί πρωταθλητής γαλλικού πρωταθλήματος την πρώτη του χρονιά στην πρωτεύουσα, πήρε επίσης το διάσημο βραβείο της Χρυσής Μπάλας του France Football κατά τη διάρκεια της ίδιας σεζόν - το έβδομο μιας τεράστιας καριέρας.

Νικητής του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA στο Κατάρ, ο αρχηγός της Αργεντινής έλαμψε επίσης για την Παρί Σεν Ζερμέν σε όλη τη σεζόν 2022-23. Πέρα από τα 16 γκολ του σε 31 αγώνες της Ligue 1, είναι ο κορυφαίος παίκτης με τις περισσότερες ασίστ του πρωταθλήματος, 16 στο σύνολο».

Πλέον, απομένει να δούμε ποιο είναι το μέλλον του. Μιας και υπάρχει ανοικτό το σενάριο της επιστροφής στην Μπαρτσελόνα. Αλλά την ίδια ώρα «παραμονεύει» και η Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία που έχει… στρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr