Ποδόσφαιρο

Back2Back Κυπελλούχος η Λειψία [vids]

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 22:59

Οι «Roten Bullen» διατήρησαν τα σκήπτρα τους, καθώς επικράτησαν στον τελικό της Άιντραχτ Φρανφούρτης με 2-0.

Back2Back Κυπελλούχος η Λειψία [vids]

Δεύτερη σερί χρονιά που το DFB Pokal κατέληξε στην Λειψία. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε, αν και το έκανε δύσκολα, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Άιντραχτ Φρανφούρτης. Οι «Roten Bullen» ήταν καλύτεροι, συνολικά στο ματς. Έτσι νίκησαν 2-0 και πήραν τον τίτλο, πετυχαίνοντας δύο γκολ μετά το 70'.

Πέρσι αντίπαλος ήταν η Φράιμπουργκ και χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να πάρει η Λειψία το γερμανικό κύπελλο. Φέτος, όμως, το σκηνικό ήταν διαφορετικό μεν, αλλά το φινάλε πανομοιότυπο. Δηλαδή η Λειψία και πάλι κυπελλούχους Γερμανίας. Αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο και η «ρωσική ρουλέτα». Αλλά η δουλειά έγινε στο 90λεπτο. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν απολύτως δίκαιο, καθώς η ομάδα του Ρόζε ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε.

Από την αρχή του ματς οι «Roten Bullen» έδειξαν τις διαθέσεις τους. Εξάλλου είχαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Καθώς στο 4' ο Βέρνερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τραπ, αν και βρέθηκε σε θέση βολής, απέναντί του! Η πρώτη καλή στιγμή για την Άιντραχτ ήρθε στο 16' με τον Κόλο Μουανί. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ευκαιρία του Ενκουνκού στο 42'…

Στο δεύτερο μέρος, ο Γκέτσε απείλησε στο 64', αλλά ο Μπλάσβιχ είχε σωστή θέση. Έτσι το ματς έφτασε στο 71'. Ο Όλμο τροφοδότησε τον Ενκουνκού που έκανε την κίνηση, έπιασε το σουτ. Για καλή του τύχη, η μπάλα κόντραρε στον Εντικά, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Τραπ και διαμόρφωσε το 1-0 για τη Λειψία!

Ο Πόουλσεν έφτασε κοντά στο 2-0 στο 79' με την κεφαλιά του, αλλά δεν σκόραρε. Αντίθετα, ο Σομποσλάι στο 85' δεν πέταξε την ευκαιρία. Ιδανικός συνδυασμός ανάμεσα σε Χένριχς, Σλάγκερ, Ενκουνκού και τον Ούγγρο που «κλείδωσε» τον τίτλο του DFB Pokal για την ομάδα του.

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά (77’ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90+1’ Καμπλ), Βέρνερ (61’ Πόουλσεν), Ενκουνκού.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Χασέμπε (78’ Μπορέ), Μαξ (78’ Λεντς), Μπούτα (89’ Εμπιμπέ), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70’ Λίντστρεμ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr