Ποδόσφαιρο

Έγραψε ιστορία η Λωζάνη-Ουσί [vids]

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 - 23:59

Από την 5η κατηγορία το 2014, στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας το 2023.

Έγραψε ιστορία η Λωζάνη-Ουσί [vids]

Με πανηγυρικό τρόπο «κλείδωσε» το εισιτήριο της ανόδου στην Suisse Super League η απίθανη Λωζάνη-Ουσί. Μιας και πέτυχε νίκη και στο δεύτερο μπαράζ παραμονής-ανόδου κόντρα στην Σιόν, Διότι μετά το εκτός έδρας 2-0 στο πρώτο ματς, το βράδυ της Τρίτης επικράτησε 4-2 και με συνολικό σκορ 6-2 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία.

Αλλά αυτό δεν είναι το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή. Καθώς είναι μια ομάδα που πριν από 9 χρόνια, το 2014, αγωνίζονταν στην 5η κατηγορία του ελβετικού ποδοσφαίρου! Ωστόσο, το 2023 θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία της Ελβετία! Μοιάζει με παραμύθι, αλλά δεν είναι τελικά όπως φαίνεται…

Επίσης, η Σιόν υποβιβάστηκε μετά από 17 χρόνια! Σε μια αγωνιστική περίοδο που έγινε και η απαραίτητη αναδιάρθρωση στο ελβετικό ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια, τη νέα χρονιά στην Suisse Super League δεν θα συμμετάσχουν μόνο δέκα. Αλλά θα αποτελείται από 12 ομάδες. Με τις άλλες δύο που ανέβηκαν, απευθείας, να είναι η Λωζάνη και η Ιβερντόν.

Στο δεύτερο μπαράζ ανόδου-παραμονής, η Λωζάνη-Ουσί μπήκε δυνατά και στο 6' προηγήθηκε με τον Μουλάι, αλλά ο Τσούφι ισοφάρισε (1-1) για την Σιόν στο 23'.

Ωστόσο, στο 34' ο Αϊντίνι πέτυχε και δεύτερο γκολ για το 2-1 των γηπεδούχων. Ακόμη, όμως, μια φορά που η Σιόν ισοφάρισε εκ νέου. Στο 39' με το πέναλτι του Γκργιτς!

Στο 81' ο Οκού σημείωσε το 3-2 και το γήπεδο πήρε… φωτιά, για να διαμορφώσει στο φινάλε (89') ο Μουλάι το τελικό 4-2!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr