Ποδόσφαιρο

Ιστορικό treble για τους «πολίτες» του Μάντσεστερ! [vid]

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 23:56

Το «χρυσό» γκολ του Ρόδρι (68') και οι μεγάλες επεμβάσεις του Έντερσον έστεψαν την Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Ίντερ.

Ιστορικό treble για τους «πολίτες» του Μάντσεστερ! [vid]

Τα σάρωσε όλη η ομαδάρα του Γκουαρδιόλα! Καθώς στον τελικό του UEFA Champions League, στην Κωνσταντινούπολη, η Σίτι νίκησε 1-0 την Ίντερ και ολοκλήρωσε με μαγικό τρόπο τη χρονιά. Μιας και πέτυχε ό,τι και ο άλλος σύλλογος του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, το 1999. Δηλαδή και οι «πολίτες» έκαναν treble και δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί που τους είχε αποδοθεί. Με τον Ρόδρι να σημειώνει το γκολ που έκρινε τον τελικό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν 100% ματς τακτικής. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε κατοχή της μπάλας, κατά διαστήματα άνω του 60%, που ήταν και ο μέσος όρος της. Αλλά η Ίντερ επέλεξε να παίξει πίσω από την μπάλα, να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να αμυνθεί κατά κύριο λόγο. Η «σφιχτή» της άμυνα περιόρισε την ανάπτυξη των πρωταθλητών Αγγλίας. Έτσι το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς γκολ. Ωστόσο, ο Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Διότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που δεν περίμενε ο Καταλανός τεχνικός των «πολιτών». Μιας και στο 35' τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ντε Μπρόινε, όπως και στον τελικό του 2021 με την Τσέλσι! Κατά συνέπεια, η πιο καλή στιγμή στο ματς ήταν το σουτ του Χάαλαντ στο 26', με τον Ονάνα να επεμβαίνει καίρια. Καθώς τα άλλα σουτ που έκαναν και οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πρόβλημα ούτε στον Έντερσον, ούτε στον Ονάνα.

Βέβαια, σε αυτό το ματς το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερη εικόνα. Μιας και ο ρυθμός άνοιξε, ενώ οι δύο ομάδες είχαν περισσότερες στιγμές. Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν από λάθος. Κακή αντίδραση του Ακάντζι, ο Λαουτάρο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Έντερσον του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε! Ωστόσο, στο 68' ήρθε το γκολ. Ειδικότερα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Σέντρα του Μπερνάρντο από τα δεξιά, η μπάλα κόντρα σε σώμα αμυντικού και στρώθηκε στον Ρόδρι. Ο Ισπανός με τεχνικό πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ονάνα (1-0).

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους «νερατζούρι» ήρθε στο 71'. Φάση στην περιοχή του Έντερσον, κεφαλιά του Ντι Μάρκο στο οριζόντιο δοκάρι και νέα από τον ίδιο πάνω στον Λουκάκου. Η «απάντηση» της Σίτι ήρθε στο 77' με τον Φόντεν, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα. Επιπλέον, οι «νερατζούρι» είχαν τεράστια ευκαιρία στο 88' στην κεφαλιά του Λουκάκου, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε ενστικτωδώς με το γόνατο!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ντίας, Ακάντζι, Άκε, Στόουνς (82' Γουόκερ), Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (36' Φόντεν), Γκρίλις, Χάαλαντ.

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν (84' Ντ’ Αμπρόσιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76' Γκόσενς), Ντάμφρις (76' Ντελανόβα), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (84' Μικιταριάν), Ντιμάρκο, Λαουτάρο, Τζέκο (57' Λουκάκου).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr