Ποδόσφαιρο

Η Αίγυπτος «κλείδωσε» την πρωτιά

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 - 23:27

Οι «Φαραώ» νίκησαν την Γουινέα και μαζί με την πρόκριση, «καπάρωσαν» την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η Αίγυπτος «κλείδωσε» την πρωτιά

Το εισιτήριο για τα τελικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής εξασφάλισε και μαθηματικά η Αίγυπτος. Η παρέα του Σαλάχ νίκησε 2-1, εκτός έδρας, τη Γουινέα. Στο ματς που έγινε στο Μαρακές, στο Μαρόκο. Αλλά αυτό δεν είχε απολύτως καμία σημασία. Διότι το θέμα ήταν η νίκη των «Φαραώ». Καθώς με αυτό δεν εξασφάλισαν μόνο την πρόκριση. Αλλά παράλληλα «κλείδωσαν» και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ειδικότερα, δε, από τη στιγμή που πήραν το αποτέλεσμα με ανατροπή. Μιας και η Γουινέα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο ματς, πριν συμπληρωθεί μισή ώρα. Ωστόσο, με τον Τρεζεγκέ να είναι καθοριστικός, οι Αιγύπτιοι έφεραν το ματς… τούμπα. Ένα γκολ και μια ασίστ από τον διεθνή Αιγύπτιο για την ανατροπή, τη νίκη, την πρόκριση και την κορυφή του ομίλου.

Σημαντικό αποτέλεσμα πέτυχε και η Γουινέα-Μπισάου που έχει πλέον πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Μιας και νίκησε 1-0, εκτός έδρας, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε. Μιας και με το «χρυσό» γκολ του Γκανό, πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση του γκρουπ της. Επίσης, συναρπαστικό ματς έγινε ανάμεσα σε Νότιο Σουδάν και Γκάμπια! Το Νότιο Σουδάν ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η Γκάμπια πήρε ένα τεράστιο «διπλό» στο έκτο και είναι σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά.

Νότιο Σουδάν - Γκάμπια 2-3

(21' Κουάχ Γιουέλ, 90'+1 Τσολ - 4' αυτ. Ανγκιέ, 62' Τζάλοου, 90'+6 Μπάρι)

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε - Γουινέα-Μπισσάου 0-1

(55' Γκανό)

Γουινέα - Αίγυπτος 1-2

(26' Γκουιράσι - 42' Τρεζεγκέ, 79' Μοχάμεντ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr