Ποδόσφαιρο

Απολαυστική η Κροατία, στον τελικό του Nations League [vid]

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 00:39

Η «χρυσή» γενιά του κροατικού ποδοσφαίρου θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο. Νίκησε 4-2 την Ολλανδία και περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι Ισπανία - Ιταλία.

Απολαυστική η Κροατία, στον τελικό του Nations League [vid]

Ο πρώτος ημιτελικός του UEFA Nations League κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία στιγμή! Διότι το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Κροατία και την Ολλανδία είχε απίστευτη εξέλιξη. Οι «οράνιε» ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις σε 2-2, αλλά στο έξτρα ημίωρο οι εκπληκτικοί Κροάτες σκόραραν δύο φορές και νίκησαν 4-2. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία για να διεκδικήσουν έναν τίτλο, καθώς πέρασαν στον τελικό. Το βράδυ της Πέμπτης θα μάθουν τον αντίπαλό τους. Πιο συγκεκριμένα, ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία.

Στο ματς που διεξήχθη στο «De Kuip» του Ρότερνταμ, ένα ήταν το κύριο στοιχείο. Οι πολλές ανατροπές. Μιας και συνέβησαν αρκετές στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας. Βασικός για τους Βαλκάνιους, ο αμυντικός της ΑΕΚ Ντομαγκόι Βίντα. Αν και η Κροατία σκόραρε στο 24' με τον Μόντριτς, το γκολ δεν μέτρησε λόγω φάουλ του Πάσαλιτς στον Ακέ, στην αρχή της φάσης. Τελικά το γκολ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Όταν στο 34' ο Κουπμάινερς γύρισε για τον Μάλεν που άνοιξε το σκορ (1-0).

Αλλά στο δεύτερο μέρος η Κροατία έφερε το ματς… τούμπα. Στο 53' ο Χάκπο ανέτρεψε τον Μόντριτς. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κράμαριτς για το 1-1. Στη συνέχεια, στο 73', ο ο Ιβάνουσετς σέντραρε, ο Πάσαλιτς αξιοποίησε τη φάση και σημείωσε το 1-2. Εκεί όπου όλα έδειχναν πώς η Κροατία θα έπαιρνε τη νίκη στο 90', ο Λανγκ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+6) ισοφάρισε σε 2-2.

Ωστόσο, στην παράταση η αλλαγή του Ντάλιτς με τον Πέτκοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική. Διότι ο τελευταίος στο 98' κατάφερε να σκοράρει για το 2-3. Επιπλέον, στο 116' ο Μαλάσια ανέτρεψε τον Πέτκοβιτς. Νέο πέναλτι. Ο Μόντριτς έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μπίλοου, Ντάμφρις (85' Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106' Μαλάσια), Βίφερ (75' Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Μάλεν (75' Μπερχβαϊν), Χάκπο (106' Ντε Ρουν), Σίμονς (64' Βέγκχορστ).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (80' Στάνισιτς), Σούταλο (91' Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς (119' Μπάρισιτς) Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85' Μάγερ), Πάσαλιτς, Κράμαριτς (90' Έρλιτς), Ιβάνουσετς (80' Βλάσιτς).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr