Ποδόσφαιρο

Ο Χοσέλου έστειλε την Ισπανία τελικό [vid]

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 23:48

Η «χρυσή» αλλαγή της «φούρια ρόχα» με γκολ στο 88' διαμόρφωσε το 2-1 στον ημιτελικό του Nation League με την Ιταλία.

Ο Χοσέλου έστειλε την Ισπανία τελικό [vid]

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή. Ο Ισπανός προπονητής στο 84' έριξε στο ματς τον Χοσέλου. Εκείνος στο 88' σκόραρε και με 2-1 χάρισε στην Ισπανία τη νίκη και την πρόκριση με 2-1 για τον τελικό του UEFA Nations League. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Κροατία, την Κυριακή.

Με τη… σέντρα έγινε η πρώτη ευκαιρία στο ματς. Μιας και στα 32'' ο Ρόδρι απείλησε με σουτ από το ύψος της περιοχής. Η «φούρια ρόχα» ήταν καλύτερα και στο 3' έφτασε στο 1-0. Καθώς με τη βοήθεια του Γκάβι, ο Πίνο έκλεψε και πλάσαρε εύστοχα τον Ντοναρούμα, ανοίγοντας το σκορ. Ωστόσο το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό. Έτσι, η Ιταλία στο 10' κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λε Νορμάν! Ο Ιμόμπιλε ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» για το 1-1 στο 11'. Μέσα σε ένα δίλεπτο άλλες δύο φάσεις. Ο Ροντρίγκο στο 20' δεν νίκησε τον Ντοναρούμα, ενώ στο 21' ο Φρατέζι σκόραρε μεν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε μιας και υπήρχε οφσάιντ. Ο Μοράτα απείλησε στο 27' και το 43', αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Δυναμική εκκίνηση στο δεύτερο μέρος για την Ισπανία. Διότι στο 48' ο Μερίνο δεν νίκησε τον Ντοναρούμα, ενώ ο Μοράτα αστόχησε στη συνέχεια. Ο Ρόδρι «πέταξε» την ευκαιρία στο 52' μετά την κακή έξοδο του γκολκίπερ της «Σκουάντρα Ατζούρα». Η Ιταλία «απάντησε» στο 65' με τον Ουνάι Σιμόν να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ που του Φρατέζι!

Ο Μοράτα δεν κατάφερε να σκοράρει στο 80' για να βάλει μπροστά τη «φούρια ρόχα». Όμως, το έκανε ο Χοσέλου στοπ 88' και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του UEFA Nations League.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74' Φ. Ρουίθ), Γκάβι (68' Κανάλες), Ροδρίγκο, Πίνο (74' Φάτι), Μοράτα (84' Χοσέλου).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Τολόι, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Φρατέζι (76' Βεράτι), Ζορζίνιο (61' Κριστάντε), Μπαρέλα, Ζανιόλο, Ιμόμπιλε (61' Κιέζα), Σπινατσόλα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr