Ποδόσφαιρο

Προκρ. EURO: 3χ3 η Πορτογαλία, μεγάλο διπλό η Σλοβακία [vids]

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 - 23:47

Η Πορτογαλία του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε το 3/3 στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 νικώντας άνετα με 3-0 την Βοσνία.

Προκρ. EURO: 3χ3 η Πορτογαλία, μεγάλο διπλό η Σλοβακία [vids]

Η Πορτογαλία συνεχίζει να προελαύνει στον 10ο όμιλο, καθώς επικράτησε 3-0 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στο «Ντα Λουζ» και έφτασε τους εννέα βαθμούς με 13-0 τέρματα! Οι Ιβηρες δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά βρήκαν τα γκολ από το... Μάντσεστερ, αφού σκόρερ ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα της Σίτι (44΄) και ο Μπρούνο Φερνάντες της Γιουνάιτεντ (77΄ και 93΄).

Στον ίδιο όμιλο, η Σλοβακία πέτυχε σημαντική νίκη με 2-1 επί της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ και εδραιώθηκε στην προνμιούχο δεύτερη θέση. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 70΄ ο Σουσλόφ, ενώ από πλευράς ηττημένων, βασικός ήταν ο Ινγκασον του ΠΑΟΚ.

Ηττα για την Κύπρο

Οδυνηρή και εν πολλοίς άδικη ήττα με 2-1 από τη Γεωργία γνώρισε η Κύπρος στη Λάρνακα, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2004. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ από γκολ του Μικαουτάτζε στο 31΄, αλλά «απάντησε» γρήγορα με πέναλτι του Πίττα (40΄) και στη συνέχεια ήταν σαφώς ανώτερη, έχοντας δύο δοκάρια με τους Πίττα και Λαϊφη και κάποιες ακόμη καλές ευκαιρίες. Ομως, όχι μόνο το γκολ δεν ήρθε για τους Κύπριους, αλλά ο Νταβιτασβίλι στο 84΄ χάρισε το «διπλό» στη Γεωργία, που ανέβηκε δεύτερη στην κατάταξη, μπροστά από την Ισπανία.

Στο ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου, η Αυστρία έμεινε... όρθια στις Βρυξέλλες, καθώς απέσπασε 1-1 από το Βέλγιο και διατηρείται πρώτη και αήττητη. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Μανγκαλά στο 22΄, με τον Λουκάκου να διασώζει το βαθμό στο 61΄ για τους «κόκκινους διαβόλους».

Στον 5ο όμιλο, τέλος, η Τσεχία επικράτησε εύκολα στο Τόρσαβν των Νησιών Φερόε με 3-0 και οδηγεί την... κούρσα, με την Αλβανία να παίρνει τους πρώτους της βαθμούς, χάρη στο 2-0 επί της Μολδαβίας, για την οποία ήταν βασικός ο Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr