Ποδόσφαιρο

Nations League: Πήρε την κούπα η Ισπανία!

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 - 01:07

Η Ισπανία νίκησε την Κροατία στην ρουλέτα των πέναλτι με σκορ 5-4 (κ.α. και παράταση 0-0) και κατέκτησε το πρώτο Nations League της ιστορίας της. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ίβηρες ο τερματοφύλακας Ουνάι Σιμόν, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι των Κροατών…

Nations League: Πήρε την κούπα η Ισπανία!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ουνάι Σιμόν, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, η Ισπανία κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στο Nations League και διαδέχθηκε τις Πορτογαλία και Γαλλία που είχαν κατακτήσει τα δύο πρώτα τρόπαια της διοργάνωσης.

Η Ισπανία απείλησε πρώτη, στο δέκατο λεπτό μετά από την ασταθή απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο σουτ του Ρουίθ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μοράτα βγήκε οφσάιντ.

Η Κροατία απάντησε στο 23΄ με τον Κράμαριτς αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από τον Λαπόρτ.

Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε χωρίς άλλη αξιόλογη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία βρέθηκε σε θέση βολής στο 51΄με τον Γιοβάνοβιτς ενώ στο 57΄η Ισπανία είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Ασένσιο.

Στο 75΄ ο Λιβάκοβιτς σταμάτησε τον Ανσού Φάτι αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Φαμπιάν Ρουίθ προσπάθησε να απειλήσει με… λόμπα από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο κομμάτι του κανονικού αγώνα η «ρόχα» πήρε τον έλεγχο, πίεσε και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 84΄. Από ωραία συνεργασία του Αλμπα και του Μερίνο, ο τελευταίος έστρωσε στον Φάτι, το σουτ του οποίου σταμάτησε προ της γραμμής ο Πέρισιτς, σώζοντας την ομάδα του.

Η Ισπανία είχε άλλη μία ευκαιρία στο 90΄ σε σουτ του Ασένσιο, μετά την ωραία μπαλιά του Χεσούς Νάβας, δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, ο Ντάνι Ολμο είχε μια καλή στιγμή στο 104΄ αλλά το σουτ πέρασε άουτ ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 108΄ με σουτ μέσα από την περιοχή, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Η «ρώσικη ρουλέτα» ξεκίνησε με έξι εύστοχες εκτελέσεις, πριν ο Ουνάι Σιμόν αποκρούσει με το πόδι το σουτ του Μαγέρ. Ο Ασένσιο ευστόχησε και η Ισπανία βρέθηκε «αγκαλιά» με τον τρόπαιο, παρά την ισοφάριση (4-4) από τον Πέρισιτς.

Ο Λαπόρτ όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έδωσε παράταση στην αγωνία. Ο Σιμόν δήλωσε ξανά «παρών», νικώντας τον Πέτκοβιτς, και ο Ντάνι Καρβαχάλ με τρομερή ψυχραιμία «έσκαψε» τη μπάλα και χάρισε στη «ρόχα» το τρόπαιο, σπάζοντας και την... κατάρα των πέναλτι για την ομάδα του, που είχε αποκλειστεί με αυτό τον τρόπο στα δύο τελευταία Μουντιάλ, αλλά και στο τελευταίο EURO.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (112΄ Στάνισιτς), Σούταλο, Ερλιτς, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβασιτς, Πάσαλιτς (61΄ Πέτκοβιτς), Ιβάνουσετς (78΄ Βλάσιτς), Κράμαριτς (90΄ Μάγερ)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Ζόρντι Αλμπα, Λαπόρτ, Λε Νορμάν (78΄ Νάτσο), Χεσούς Νάβας (97΄ Καρβαχάλ), Ρουίθ (77΄ Μερίνο), Ρόντρι, Πίνο (66΄ Φάτι), Γκάβι (87΄ Ντάνι Ολμο), Ασένσιο, Μοράτα (66΄ Χοσέλου).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr