Ποδόσφαιρο

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 - 11:49

Κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με αρκετή ένταση να επικρατεί στο δικαστήριο. Ενώ και η αστυνομία, είχε πάρει αυστηρά μέτρα για να κυλήσει ομαλά η δίκη.

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι δώδεκα κατηγορούμενοι, στην δική για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Με αρκετή ένταση, να επικρατεί στο δικαστήριο, αφού έγινε η ανακοίνωση της απόφασης. Με την δική να διακόπτεται, για λίγη ώρα.

Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελείας, κρίνοντας τους κατηγορούμενους ενόχους, ανάλογα με την συμμετοχή τους, στο έγκλημα. Ενώ η βασική κατηγορία, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, από το δικαστήριο. Συγκεκριμένα επτά από τους κατηγορούμενους, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Και οι άλλοι πέντε, ένοχοι για συνέργεια, από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Σχετικά με το πρώτο φίλο του Άλκη, πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επτά, για συνέργεια. Ενώ για τον δεύτερο του φίλο, ένα άτομο κρίθηκε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και τα άλλα έντεκα, για συνέργεια.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα, υπήρξε περαιτέρω ένταση, με το ακροατήριο να τους φωνάζει και να τους βρίζει. Με την επανέναρξη της δίκης, θα λάβει τον λόγο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, όσων κριθούν ένοχοι. Προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τις ποινές. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Η ΕΛ. ΑΣ. είχε πάρει αυστηρά μέτρα, καθώς η αίθουσα ήταν γεμάτη, με φίλους και συγγενείς του Άλκη, καθώς και συγγενείς των κατηγορουμένων. Η ομάδα του Άρη, έκανε έκκληση για μαζική συγκέντρωση, στο Δικαστικό Μέγαρο. Ενώ σε ανακοίνωση χαρακτήρισαν την ημέρα ορόσημο, αναφορικά στην απόδοση δικαιοσύνης, για τον Άλκη Καμπανό.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει, «Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr