Ποδόσφαιρο

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η εισαγγελέας πρότεινε απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 12:28

Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη ελαφρυντικών, και στους δώδεκα κατηγορούμενους, στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Οι οποίοι, έχουν όλοι κριθεί ένοχοι ομόφωνα, για την εν λόγω δολοφονία.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η εισαγγελέας πρότεινε απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους

Πρόταση να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά για τους δώδεκα νεαρούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έκανε η εισαγγελέας στην δίκη. Οι νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται, κρίθηκαν όλοι ένοχοι ομόφωνα.

Με την μετατροπή του κατηγορητηρίου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο. Οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί, για την συμμετοχή τους, στην δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη.

Η αγόρευσή της εισαγγελείας

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της στο δικαστήριο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, μίλησαν πρώτα σε δικηγόρο. Κάτι που όπως είπε η ίδια, δείχνει ότι δεν υπάρχει μεταμέλεια. Συγκεκριμένα ανέφερε, πως δεν εμφανίστηκαν αυτοβούλως και δεν ανέλαβαν το μερίδιο των ευθυνών τους. Όλα έγιναν αφού στάθμισαν τα υπέρ και τα κατά.

Συνέχισε, λέγοντας: «Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Εργάζονται, είναι ανεξάρτητοι, ορίζουν τις ζωές τους. Δεν διακρίνονται από ανωριμότητα όπως διακρίνει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Δεν μετανόησαν, δεν πόνεσαν και κυρίως δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά.

Κυρίως, επειδή κανένας δεν παραδέχτηκε ότι άγγιξε τον Άλκη. Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες τους και η συμπεριφορά τους είναι απλά προσχηματική και όχι αυτόβουλη και με μοναδικό σκοπό να μειώσουν τις μέρες κράτησης και να πετύχουν την εφαρμογή των ελαφρυντικών».

Οι κατηγορίες

Από τους δώδεκα κατηγορούμενους, οι έξι κρίθηκαν ένοχοι ομόφωνα, για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Και κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ένας, ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και οι υπόλοιποι πέντε, ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Και κατά κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

Καθώς και ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου. Όπως επίσης, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr