Ποδόσφαιρο

Πήρε το Community Shield η Αρσεναλ! [vid]

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023 - 20:16

Η Αρσεναλ δεν.. μάσησε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, την ισοφάρισε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) και εν τέλει κατέκτησε το αγγλικό Σούπερ Καπ στη διαδικασία των πέναλτι!

Πήρε το Community Shield η Αρσεναλ! [vid]

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία, το Community Shield στο Wembley, κατέληξε στην Άρσεναλ με δραματικό τρόπο, καθώς ισοφάρισε την Μάντσεστερ Σίτι στις καθυστερήσεις και τελικά τη νίκησε στα πέναλτι!

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ο Κόουλ Πάλμερ που μπήκε αλλαγή στη θέση του Χάαλαντ και στο 77΄ με ωραίο πλασέ αξιοποίησε το λάθος του Τίρνεϊ και την πάσα του Ντε Μπρόινε και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα.

Ο Μικέλ Αρτέτα είδε την Άρσεναλ να κάνει ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ορτέγκα εξουδετέρωσε δύο προσπάθειες του Χάβερτς. Ο Ρόδρι ήταν ο πιο απειλητικός για τη Σίτι και παραλίγο να σκοράρει από τη σέντρα στο τέλος του πρώτου μέρους.

Μετά το γκολ η Σίτι είχε ευκαιρία με τον Φόντεν όμως η Άρσεναλ στο ενδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα σουτ του Λεάντρο Τροσάρ που κόντραρε στον Ακάντζι ισοφάρισε και πήγε το ματς στα πέναλτι. Την τελική πάσα είχε κάνει ο Σακά.

Τα πέναλτι

Έντεργκαρντ: 0-1

Ντε Μπρόινε: Δοκάρι

Τροσάρ: 0-2

Μπερνάρντο Σίλβα: 1-2

Σακά: 1-3

Ρόδρι: Απόκρουση Ράμσντεϊλ

Βιέιρα: 1-4

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ (88’ Σμιθ Ρόου), Γουάιτ, Τίμπερ (76’ Τίερνι), Σαλιμπά, Παρτέι, Έντεγκααρντ, Ράις (81’ Εγκετιά), Χάβερτς (88’ Βιέιρα), Σάκα, Μαρτινέλι (75’ Τροσάρ)

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Κόβατσιτς (64’ Ντε Μπρόινε), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Σίλβα, Ρόδρι, Χάαλαντ (64’ Πάλμερ), Άλβαρες

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr