Ποδόσφαιρο

Νίκη-μισή πρόκριση της ΑΕΚ, 1-2 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ! [vid]

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 - 23:26
Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 1-2 με ανατροπή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλησιάζει τα πλέι οφ του Champions League. Ο Τσούμπερ (59') απάντησε στο γκολ του Μπουλάτ (39') και ο Γαλανόπουλος στο 90' ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή.
Νίκη-μισή πρόκριση της ΑΕΚ, 1-2 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ! [vid]

Το παιχνίδι στο κατάμεστο και καυτό «Μάξιμιρ» ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα λόγω των θλιβερών γεγονότων της Αθήνας που προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια και τις προειδοποιήσεις της UEFA πολύ αυστηρές, οι Κροάτες οπαδοί δημιούργησαν από την αρχή μεγάλη πίεση από την εξέδρα και αποσυντόνισαν την ΑΕΚ η οποία μπήκε στο γήπεδο υποτονική και απρόσμενα παθητική.

Απειλητικοί οι Κροάτες

Ενα καλό σουτ, μόλις άουτ του Μπουλάτ με το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν η προειδοποιητική βολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την αντίστοιχη συνέχεια στο 15’, όταν ο Στάνκοβιτς εξουδετέρωσε δύσκολα διαγώνιο σουτ του Λιούμπιτσιτς μέσα από την περιοχή. Και εκεί που η ΑΕΚ έπαιζε σαστισμένη παίζοντας πολύ παθητικά, εκεί δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο (κορυφαίος) Τσούμπερ έβγαλε σε πλάγιο τετ α τετ τον Λιβάι Γκαρσία σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 16’, αλλά ο Λιβάκοβιτς έκανε σπουδαία απόκρουση και κράτησε το μηδέν.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

Η πίεση των Κροατών συνεχίστηκε αμείωτη και έφερε κι άλλες καλές ευκαιρίες όπως ένα ωραίο σουτ – φάουλ του Πέτκοβιτς στο 20’ (το εξουδετέρωσε ο Στάνκοβιτς) και μια φάση διαρκείας στο 27’, που σταμάτησε όταν η μπάλα βρήκε από κοντά στο πρόσωπο τον Μιχαϊλιτσένκο. Η απόκρουση του Στάνκοβιτς σε ωραίο σουτ στο 32’ έδειξε ότι κουτσά – στραβά η ΑΕΚ θα παραμείνει αλώβητη μέχρι το 45’ για να ηρεμήσει στο ημίχρονο, αλλά μια βολίδα του Μπούλατ με υπέροχη εκτέλεση (ενός μάλλον ανύπαρκτου) φάουλ στο 39’, έβαλε τη Ντιναμό μπροστά στο σκορ και υποχρέωσε την ΑΕΚ να αρχίσει το κυνήγι.

"Αλλη" ΑΕΚ στην επανάληψη

Η αλλαγή εικόνας της πρωταθλήτριας ήταν εντυπωσιακή στο ημίχρονο! Εγκατέλειψε το παθητικό ποδόσφαιρο, πήρε ξεκάθαρα τον έλεγχο του κέντρου, βγήκε μπροστά και άρχισε ολοένα πιο θαρρετά να απειλεί. Το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης ήλθε λίγο πριν κλείσει μία ώρα παιχνιδιού, μετά από εξαιρετική ενέργεια και άψογο τελείωμα της φάσης από τον Τσούμπερ στο 59’.

Η απόκρουση του Στάνκοβιτς σε σουτ του Μπουλάτ στο 62’ και το δοκάρι σε κεφαλιά του Εμρέλι στο 64’ πήγαν να αλλάξουν ξανά τις ισορροπίες, αλλά η ΑΕΚ βρήκε το καθαρό της μυαλό γρήγορα, πήρε ξανά το κέντρο και κράτησε με άνεση τα ηνία μέχρι το τέλος, συνδυάζοντας την εξαιρετική της απόδοση στο β’ μέρος με ένα δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Γαλανόπουλο στο 90’ με γλυκό πλασέ πάνω στην κίνηση. Νωρίτερα, δεν μέτρησε γκολ του Πινέδα στο 72’ (οριακό οφ σάιτ) ενώ αργότερα, δύο σχεδόν διαδοχικές κεφαλιές του Βίντα λίγο έλειψε να γράψουν το 3-1 για την ΑΕΚ!

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι, Μοχαράμι, Μπούλατ (72’Σούτσιτς), Μίσιτς (84′ Κανέκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Πινέδα (83′ Πισάρο), Ελίασον (55′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.