Ποδόσφαιρο

Πρόκριση για Ολυμπιακό (1-1 με Γκενκ) και ΠΑΟΚ (3-0 την Χάιντουκ), λύγισε στα πέναλτι ο Αρης [vids]

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 23:51

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός με το «χρυσό» γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις κόντρα στην Γκενκ.

Πρόκριση για Ολυμπιακό (1-1 με Γκενκ) και ΠΑΟΚ (3-0 την Χάιντουκ), λύγισε στα πέναλτι ο Αρης [vids]

Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου κατάφερε και πήρε την πρόκριση κόντρα στη Γκενκ με την οποία έμεινε στο 1-1. Το γκολ πρόκρισης στο 90+5 ο Αλεξανδρόπουλος. Με δέκα από το 65' οι Βέλγοι λόγω αποβολής του Πέιντσιλ. Η Τσουκαρίτσκι τελευταίο εμπόδιο για τους ερυθρόλευκους" πριν τους ομίλους του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από διπλή εκτέλεση κόρνερ του Πέιντσιλ στο 31'. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά ήταν κάκιστη, αλλά τα πάντα άλλαξαν από το 65' και μετά όταν Πέιντσιλ αποβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός πίεσε, πολύ δεν ήθελε να την παράταση και δικαιώθηκε στο 90+5 με τον Αλεξανδρόπουλο να σκοράρει και να δίνει την πρόκριση στους Πειραιώτες. Επόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών η Τσουκαρσίτσκι.
ΓΚΕΝΚ: Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι (90+7' Αροκονταρέ), Καγέμπε, Σορ (89' Μπαάχ), Παϊντσίλ, Φαντερά (70' Γκαλάρθα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Φρέιρε, Ροντινέι, Κίνι, Καμαρά (80' Βρουσάι), Ιμπόρα, Μασούρας (67' Μπιέλ), Καρβάλιο (46' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (67' Ελ Αραμπί).

"Κυνικός" ΠΑΟΚ

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της Χάιντουκ στην Τούμπα και, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Χαρτς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79′, 85′), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο με πέναλτι στο 11ο λεπτό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62' Φελίπε Σοάρες, 73' λ.τρ. Οζντόεφ), Νάρεϊ (62' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78' Μπράντον Τόμας).
ΧΑΙΝΤΟΥΚ: Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σίγκουρ, Κροβίνοβιτς (58' Μπενραού), Σαχιτί (58' Ντόλτσεκ), Οτζίτζα Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.

Αποκλεισμός του Αρη

Δεν τα κατάφερε ο Αρης που αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) από την Ντιναμό Κιέβο (κ.α. 2-1) σε αναμέτρηση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τέρμα του Τζούρασεκ στο 38΄. Όμως, η Ντιναμό κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με τέρματα των Βολόσιν (+45΄) και Καραβάεφ (85΄). Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διεξήχθη στη «Σούπερμπετ Αρένα-Γκιουλέστι» του Βουκουρεστίου, ενώ στον επόμενο γύρο η Ντιναμό θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας.

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν κακό με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους. Ο Αρης ευτύχησε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς το 39΄. Ο Κάρλσον κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Πάλμα, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Τζούρασεκ, που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».Η χαρά της ελληνικής ομάδας, όμως κράτησε μόλις 7 λεπτά, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σίντορτσουκ έκανε το γέμισμα για τον Βολόσιν, που με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό ήταν πιο αποφασιστική και κυνήγησε μέχρι τέλους το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Αυτό ήρθε στο 85ο λεπτό όταν μετά από γέμισμα ο Καραβάεφ εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι ο Φεράρι άργησε να αντιδράσει και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-1 για τους τυπικά γηπεδούχους. Η ελληνική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κόρνερ του Ματαρίτα, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά από πολύ ευνοϊκή θέση αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν.Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Αρης έδειξε πιο φρέσκος και είχε την υπεροχή χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σημειώσει ένα τέρμα. Δυστυχώς το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο καθώς ο Πάβιτσιτς υπέπεσε σε φάουλ, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι και αποβλήθηκε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.