Ποδόσφαιρο

Από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΚ, 2-2 με Ντιναμό Ζάγκρεμπ! [vid]

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 00:34

Μετά από αδιανόητο φινάλε στην OPAP Arena, η ΑΕΚ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (!) έσωσε την ισοπαλία με 2-2 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ!

Από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΚ, 2-2 με Ντιναμό Ζάγκρεμπ! [vid]

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, αφού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προηγήθηκε με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δύο “χτυπήματα” στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως, η Ένωση έκανε μία “μυθική” ανατροπή και πανηγύρισε μία ανέλπιστη όπως κυλούσε το ματς πρόκριση στα playoff του Champions League. Οι παίκτες της ΑΕΚ αφιέρωσαν τη νίκη στον δολοφονημένο Μιχάλη Κατσούρη και πλέον θα αντιμετωπίσουν την Αντβέρπ για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μπήκε δυνατά αλλά "'έπεσε"

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και “απείλησε” στα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Χατζισαφί να κάνει ωραία ενέργεια και πάσα στον Πινέδα, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς. Εξαρχής η ΑΕΚ προσπάθησε να “πιέσει” την άμυνα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αφού το γκολ έψαχναν και οι Κροάτες. Ο Μπουλάτ έχασε μάλιστα μία καλή ευκαιρία στο 13′, με το σουτ του υπό καλές προϋποθέσεις να περνάει άουτ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και ο Τσούμπερ βρέθηκε επίσης κοντά σε ένα γκολ, αλλά ο Λιβάκοβιτς και πάλι είπε “όχι”, αυτή τη φορά στον Ελβετό εξτρέμ της ΑΕΚ. Οσο περνούσε πάντως η ώρα, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν αυτή που γινόταν πιο “απειλητική” και στο 44′ ο Μπουλάτ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, αλλά το ωραίο πλασέ του, έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Ένωσης.

"Παγωμάρα" στην τελευταία φάση

Η ΑΕΚ δεν γλίτωσε τελικά το γκολ, αφού αμέσως μετά, από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Πέτκοβιτς πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Σούταλο πήρε το “ριμπάουντ” και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγε έτσι στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να γίνει… ροντέο από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει ένα δικό της γκολ και δημιούργησε τις φάσεις για να το πετύχει αλλά “έπεσε” και πάλι πάνω σε ένα φοβερό Λιβάκοβιτς, ο οποίος σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους ποδοσφαιριστές του Αλμέισα.

Γιόνσον, Αμραμπατ και Πινέδα δεν κατάφεραν βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και σαν να μην έφθανε αυτό, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ “χτύπησε” ξανά στο 65΄. Ο Λιούμπισιτς έπαιξε υπέροχα το 1-2 με Πέτκοβιτς και βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς για να πετύχει με ωραίο πλασέ το 2-0.

Απίθανη αντίδραση, "τρελή" πρόκριση!

Το δεύτερο γκολ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ και “πάγωσε” για τα καλά την OPAP Arena, αλλά η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να “πιέζει” και κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τα γκολ όμως να μην μετράνε ποτέ. Αρχικά ο Μουκουντί σκόραρε στο 78′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Λιβάι Γκαρσία στην αρχή της φάσης και λίγο πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο, ήταν η σειρά του Μάνταλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από καθαρή θέση οφσάιντ.

Με το ματς στις καθυστερήσεις όμως, η ομάδα του Αλμέιδα έκανε το… ακατόρθωτο. Πέτυχε όχι μόνο ένα, αλλά δύο γκολ και έφερε… τούμπα το ματς. Αρχικά στο 90+2′ ο Αραούχο με ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς και μείωσε σε 2-1! Το σκορ αυτό έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά ο κόσμος δόνησε την OPAP Arena ζητώντας ένα δεύτερο γκολ και η ΑΕΚ τους… αντάμειψε, με τον Αραούχο και πάλι, να κερδίζει πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Λιβάι Γκαρσία δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς, αλλά ο Βίντα πήρε το “ριμπάουντ” και “λύτρωσε” την Ένωση, πετυχαίνοντας ουσιαστικά με buzzer beater το 2-2!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον (76′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (67′ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Πινέδα (76′ Μάνταλος), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Γκαρσία

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γ. Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μίτσιτς, Μπούλατ, Σπίκιτς (87′ Μάριν), Ιβάνουσετς, Μιχαϊλιτσένκο, Πέτκοβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.