Ποδόσφαιρο

Εμεινε "ζωντανός" στο 95' ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-1 από την Μπράγκα [vid]

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 - 00:07

Ο Παναθηναϊκός αφού έχασε μεγάλες ευκαιρίες βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από τα γκολ των Ρουίθ και Τζαλό, όμως ο Μαντσίνι τον λύτρωσε μειώνοντας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα κριθεί στο ΟΑΚΑ.

Εμεινε

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και τελικά στο δεύτερο δέχθηκε δύο γκολ και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Μπράγκα, η οποία είπε «ευχαριστώ» στον Σπόραρ για μια απίστευτη ευκαιρία που έχασε όταν το σκορ ήταν στο 1-0, αλλά οι ελπίδες του για πρόκριση σε όμιλο του Champions League παραμένουν ζωντανές αφού στο 95′ ο Μαντσίνι μείωσε για το τελικό 2-1.

"Πράσινη" υπεροχή

Oι πράσινοι μπήκαν πολύ καλύτερα τώρα στο ματς και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Μάγκνουσον που έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το φάουλ του Πέρεθ. Μια φάση που τους τόνωσε την αυτοπεποίθηση, με τον Μαντσίνι να σημαδεύει δοκάρι στο 8′ αλλά τη φάση να είναι ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλά και ήλεγχε την κατάσταση, οπότε η απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι υπέρ των Πορτογάλων στο 16′ για ανατροπή του Μπρούμα από τον Βαγιαννίδη ήταν σοκ. Στο VAR, όμως, είδαν ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι και κάλεσαν τον ρέφερι, ο οποίος είδε τη φάση και ακύρωσε την απόφασή του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την επόμενη καλή προσπάθειά τους στο 30′ με το σουτ του Παλάσιος που απέκρουσε ο Ματέους. Για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με την ευκαιρία των Πράσινων στις καθυστερήσεις, όταν ο Παλάσιος έκανε επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Ματέους πρόλαβε τον Σπόραρ.

Ανέβασαν στροφές οι Ιβηρες

Ομως το δεύτερο δεν ξεκίνησε καλά για την ελληνική ομάδα. Στο 48′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Μπρινιόλι για να μην ανοίξει το σκορ για τους Πορτογάλους με προβολή ο Ρουίθ, ο οποίος τελικά το έκανε τρία λεπτά μετά με σουτ από το ύψος της περιοχής (1-0).Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρέθηκε να κυνηγάει και στα επόμενα λεπτά έδειχνε επηρεασμένη ψυχολογικά αλλά στη συνέχεια ηρέμησε και είχε τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη, την ασύλληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, στο 62′, με τον Σπόραρ που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία μετά το πάρε-βάλε του Μαντσίνι. Ο Σλοβένος φορ, όμως, με κάποιον τρόπο κατάφερε να αστοχήσει…Η ισοφάριση, επομένως, δεν ήρθε, ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Σπόραρ για να βάλει τον Ιωαννίδη και τα πράγματα στράβωσαν αρκετά για τους Πράσινους στο 74′, όταν η άμυνα… κοιμήθηκε έπειτα από εκτέλεση πλάγιου άουτ και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Τζάλο που έκανε το 2-0.

Λύτρωση με Μαντσίνι

Αν έμενε αυτό το σκορ, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά την πρόκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός, όπως και με τη Μαρσέιγ, βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις. Στο 95′ ο Ιωαννίδης πήρε πολύ ωραία την κάθετη για τον Μαντσίνι και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Φόντε, Νιακατέ, Βίκτορ Γκόμες, Μαρίν. Μουστράτι (36′ Α. Όρτα), Καρβάλιο, Ρ. Όρτα (85′ Κάστρο), Μπρούμα, Πίτσι (66′ Τζαλό), Αμπέλ Ρουίθ (86′ Μπανζά).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Τζούρισιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.