Ποδόσφαιρο

Η Super League παίρνει πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:31

Η Stoiximan Super League, αποκάλυψε με ανακοίνωση της, μια πρωτοβουλία που παίρνει, για την Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας. Συγκεκριμένα πως η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας, με ακουστική αναπηρία.

Η Super League παίρνει πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας

Η Stoiximan Super League, θα αφιερώσει την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στους ανθρώπους με ακουστική αναπηρία. Με ανακοίνωση που έκανε, για την πρωτοβουλία που πήρε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στους αγώνες της αγωνιστικής, οι παίκτες των ομάδων, στην είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, θα φορούν λευκή μπλούζα. Η οποία θα γράφει «Stoiximan Super League», στο δακτυλικό αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας. Καθώς και ένα πανό, που θα γράφει «Δίνουμε φωνή σε όλους», με τον ίδιο τρόπο.

Η ανακοίνωση της Stoiximan Super League

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας – 23 Σεπτεμβρίου- η Super League αφιερώνει την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League στους συνανθρώπους μας με ακουστική αναπηρία.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, θα φορούν μια φανέλα σε λευκό χρώμα. Η οποία θα αποτυπώνει την ονομασία Stoiximan Super League στο δακτυλικό αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας. Και θα κρατήσουν μαζί με τα παιδιά που τους συνοδεύουν στην παράταξη των ομάδων, ένα πανό το όποιο θα έχει γραμμένο στο δακτυλικό αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας το μήνυμα «Δίνουμε φωνή σε όλους».

Παράλληλα, οι παίκτες θα σχηματίσουν με τα χέρια τους το σήμα της αγάπης στη νοηματική γλώσσα.

Σε συνεργασία με την Hands-up, τον Οργανισμό Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας και Υπηρεσιών Προσβασιμότητας στην Ελλάδα, η Super League και η Stoiximan, ο Μεγάλος Χορηγός του Πρωταθλήματος, με στόχο να συμβάλλουν στην διάδοση της νοηματικής γλώσσας, θα δώσουν τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας που το επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν έναν κύκλο 10 μαθημάτων εξ αποστάσεως».

Η δηλώσεις της αναπληρώτριας προέδρου της Super League Κάτιας Κοξένογλου

«Η Super League, ως διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου και πιο δημοφιλούς αθλήματος στην Ελλάδα, του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, αναλαμβάνει ακόμα μια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη Stoiximan:

Τη διάδοση του μηνύματος «Δίνουμε φωνή σε όλους».

Στο ποδόσφαιρο, δε χωρούν διαχωρισμοί.

Στο ποδόσφαιρο, όλοι έχουν θέση.

Στεκόμαστε δίπλα στους κωφούς και βαρήκοους συνανθρώπους μας. Και όλοι μαζί, δείχνουμε το σεβασμό μας στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Η Super League, σε αγαστή συνεργασία με το Μεγάλο Χορηγό, τη Stoiximan, θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αξιοποιώντας στο έπακρο το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο φέρνει κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της χώρας μας, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Stoiximan, Πάνου Κωνσταντόπουλου

«Στη Stoiximan έχουμε θέσει ως στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση «Δίνουμε φωνή σε όλους», σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, η οποία δεν περιορίζεται στην ανάγκη μιας ευρύτερης ευαισθητοποίησης, αλλά προχωρά και σε πρακτικές ενέργειες μέσω της παροχής της δυνατότητας εκμάθησης της νοηματικής σε συνανθρώπους μας που το επιθυμούν».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr