Ποδόσφαιρο

Ο Σταύρος Μάνταλος αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΔ

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:09

Την παραίτηση του από την προεδρία της ΚΕΔ, υπέβαλε ο Στιβ Μπένετ, το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου. Ο Σταύρος Μάνταλος, είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει προσωρινά. Και ο ίδιος, θα ορίσει τον διαιτητή του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο Σταύρος Μάνταλος αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΔ

Ο Στιβ Μπένετ, υπέβαλε την παραίτηση του από την προεδρία της ΚΕΔ, το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου. Η οποία έγινε αποδεκτή, από την ΕΠΟ. Ενώ ο Άγγλος, είχε αρκετά να πει για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Κατηγορώντας τον μάλιστα, ότι πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων διαιτητών και στη συνέχεια περίμενε από τον ίδιο να ανακοινώσει την αλλαγή, ως απόφαση της ΚΕΔ. Κάτι με το οποίο, ο Μπένετ δεν συμφωνούσε.

Ο Σταύρος Μάνταλος, είναι αυτός που τον αντικαθιστά, ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Ενώ ο ίδιος είναι που θα ορίσει, τον Σιμόνε Σότσα, στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, μετά από όσα συνέβησαν, πήρε μια απόφαση για την διαδοχή του Στιβ Μπένετ. Καθώς ανέφερε, πως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, θα ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή.

Η επιστολή του Στιβ Μπένετ

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σαν ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων διαιτητών και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ. Θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη, ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί σας».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Σχετικά με τον ορισμό διαιτητή του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, λόγω της παραίτησης του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μπένετ, ο ορισμός αυτός, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό διαιτησίας (άρθρο 4) θα γίνει από τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Σταύρο Μάνταλο».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr