Ποδόσφαιρο

Πέρασε από τα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ (1-3), ο Ολυμπιακός 4-0 την Κηφισιά [vids]

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:29

Από την τριάρα στο Ελσίνκι, στην τριάρα των Ζωσιμάδων για τον ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-3), με MVP τον Γιάννη Κωνσταντέλια που για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δύο γκολ, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Πέρασε από τα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ (1-3), ο Ολυμπιακός 4-0 την Κηφισιά [vids]

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Κλέιμαν έκανε λάθος βολέ, η μπάλα βρήκε σε παίκτη του «δικέφαλου» (Μπράντον) και κατέληξε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό!

Η ροή του αγώνα προφανώς κι επηρεάστηκε, αν και ψυχολογικά οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να πτοούνται ιδιαίτερα. Συνεχίζοντας να έχουν κλειστούς χώρους και να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Αυτό έφερε προβλήματα στα μετόπισθεν για τον «δικέφαλο». Ο οποίος ειδικά στις στατικές φάσεις είχε ζητήματα.

Έτσι, από κόρνερ στο 25ο λεπτό ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά καθώς τον έχασε ο Μεϊτέ κι έκανε το 1-1! Ισοφαρίζοντας για την ομάδα της ηπείρου που έδειχνε να πατά καλύτερα στο χορτάρι. Μάλιστα φάνηκε να μοιάζει πιο απειλητικός, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μια αντεπίθεση για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Μπράντον στην κόντρα άφησε στον Κωνσταντέλια. Ο νεαρός με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάτι που έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ντεσπόντοφ στο 63’ έγινε απειλητικός, με την προσπάθειά του να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, μένοντας μακριά απ’ την περιοχή της ομάδας απ’ τη Θεσσαλονίκη. Ολα αυτά μέχρι το 77’. Ο Σαμάτα σε εκείνο το λεπτό βρήκε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει εξαιρετικό τελείωμα, πλασάροντας με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (82’ Μπιλμπάο), Γκάρο (74’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (62’ Κόντε).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75’ Σάστρε), Κετζιόρα (61’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (58’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Τόμας (75’ Σαμάτα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 4-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς με σκόρερ τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα (Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Γιόβετιτς, Ιμπόρα). Λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα τους από την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα με άνετη νίκη (4-0) επί της Κηφισιάς. Σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του ο Ποντένσε, βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα οι Γιόβετιτς, Ιμπόρα, ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Ελ Κααμπί, για το 7ο γκολ του στη φετινή σεζόν! Ντεμπούτο ως βασικός έκανε ο Σολμπάκεν.

Έτσι, η ομάδα του Μαρτίνεθ (ο οποίος επέλεξε να ξεκουράσει Φορτούνη, Μασούρα, Ροντινέι) νίκησε για τρίτη συνεχόμενη φορά με το επιβλητικό 4-0 στο «Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας παράλληλα την τέταρτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη η Κηφισιά, μπήκε απειλητική στο ματς, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, γνωρίζοντας την τρίτη φετινή της ήττα.

ΒΟΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε αλώβητος από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας του Βόλου με 2-1 και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Super League (πρώτο διπλό), πλέον βρίσκεται στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Ράσταβατς κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Μιριτέλο (7’) και Γκρόζντανιτς (22’), με τον Βόλο να μειώνει στο 59’ με το εύστοχο πέναλτι του Τρουιγιέ, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο ως το φινάλε του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr