Ποδόσφαιρο

Champions League: Φοβερή ανατροπή η Μπράγκα! [vids]

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 - 22:40

Τι κι αν η Ουνιόν Βερολίνου προηγήθηκε με 2-0, η Μπράγκα κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και με απίθανο γκολ του Κάστρο στο 90+4' να πάρει τη μεγάλη νίκη με 3-2. Πολύτιμο διπλό και για την Σοσιεδάδ επί της Σάλτσμπουργκ (0-2).

Champions League: Φοβερή ανατροπή η Μπράγκα! [vids]

Ήταν τόσο εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο Βερολίνο, που οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να μπουν χωρίς πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Με την δύναμη που έπαιρναν από τον κόσμο τους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα δυνατό ξεκίνημα και να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Γκοσένς με ένα σουτ από κοντινή απόσταση νίκησε τον Ματέους, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, που υπήρχε στην αρχή της φάσης.

Η Ουνιόν μπορεί να είδε το γρήγορο γκολ της να ακυρώνεται, αλλά δεν πτοήθηκε. Αντιθέτως, όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν ολοένα και πιο πιεστική, ψάχνοντας το προβάδισμα. Αυτό ήρθε στο 30', όταν ο Κραλ με μία υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Μπέκερ κι εκείνος με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Ο ίδιος χτύπησε κι έπειτα από 7 λεπτά μετά από ασίστ του Τουσάρ και με ένα υποδειγματικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Γερμανούς, γράφοντας το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι για 40 λεπτά δεν είχαν κάνει το παραμικρό, έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να μειώσουν στο 41ο λεπτό, με τον Νιακατέ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή και με ένα κοντινό πλασέ να σημειώνει το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά, με την ψυχολογία τους να είναι πολύ διαφορετική λόγω της μείωσης που είχαν πετύχει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Και το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, καθώς στο 52' έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο Μπρούμα αποφάσισε να επιχειρήσει ένα πολύ μακρινό σουτ και δικαιώθηκε, στέλνοντας την μπάλα στα δεξί παραθυράκι του Ρονόβ για το 2-2.

Από 'κει και έπειτα ο ρυθμός έπεσε πολύ, με το ματς να είναι ισορροπημένο και τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές. Η Ουνιόν Βερολίνου ήταν αυτή που δημιούργησε περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς ουσία όμως στην τελική προσπάθεια. Ενώ η Μπράγκα ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστική και ανταμείφθηκε γι' αυτό. Συγκεκριμένα, στην πρώτη της καλή στιγμή μετά το γκολ της ισοφάρισης, στο 90+4' ο Κάστρο με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Ουνιόν Βερολίνου: Ρένοβ, Ντόεκι, Μπονούτσι, Λέιτε, Γιουράνοβιτς, Χάμπερερ (81' Άαρονσον), Κραλ, Τουσάρ (63' Λαϊντουνί), Γκόζενς (86' Ρουσιγιόν), Μπέκερ, Μπέρενς (63' Φόλαντ)
Μπράγκα: Ματέους, Μέντες (86' Κάστρο), Σαατσί, Νιακατέ, Μπόρχα (73' Μαρίν), Σαλασάρ (73' Μουτίνιο), Ρ. Όρτα (83' Καρβάλιο), Αλ Μουσρατί, Μπρούμα, Μπανζά, Τζαλό (84' Ρουίθ)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ 0-2

Σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στους «16» του Champions League θέτει η Ρεάλ Σοσιεδάδ! Η ισπανική ομάδα πέρασε με νίκη 2-0 από το Σάλτσμπουργκ, απέναντι στη Ρεντ Μπουλ η οποία στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει της Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Σίγουρα είναι ακόμα νωρίς, μόλις 2η αγωνιστική των ομίλων, αλλά στο Σαν Σεμπαστιάν κάνουν όνειρα, χάρη στα γκολ των Ογιαρθάμπαλ, Μπράις Μέντεθ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να ανακάμψουν.

Σάλτσμπουργκ: Σλάγκερ, Ντέντιτς, Σολέ (46' Μπάιντου), Πάβλοβιτς, Τέρζιτς, Μπίντστρουπ (65' Καπάλντο), Γκλουχ (79' Σούτσιτς), Γκουρμά Ντουάτ, Κιάεργκαρντ (46' Φόρσον), Σίμιτς, Κονατέ (46' Ράτκοβ)
Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ (83' Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν (46' Πατσέκο), Μουνιόθ, Μπαρενετσέα (64' Φερνάντεθ), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μέντεθ (82' Τουριέντες), Κούμπο (63' Σο), Οϊαρθάμπαλ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr