Ποδόσφαιρο

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ με Αϊντραχτ (2-1), "λευκή" ισοπαλία για Παναθηναϊκό στη Χάιφα [vids]

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 - 00:06

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη επί της Αϊντραχτ (2-1) με γκολ του Κουλιεράκη στις καθυστερήσεις βάζοντας υποθήκη πρόκρισης καθώς έκανε το 2/2 στον 7ο όμιλο του Conference League. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καλή εμφάνιση στο Ισραήλ και το 0-0 με την Μακάμπι Χάιφα μάλλον τον ικανοποιεί.

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ με Αϊντραχτ (2-1),

Σε ένα πολύ δύσκολο εκ των προτέρων ματς κόντρα στην ποιοτική Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο τρίποντο στις καθυστερήσεις (2-1). Ο Κώστας Κουλιεράκης που έκανε το λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση των Γερμανών ήταν αυτός που χάρισε την μεγάλη νίκη στον «δικέφαλο του βορρά», στο 92’. Δεύτερη σερί στο γκρουπ, έπειτα από το διπλό στο Ελσίνκι και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Ο «δικέφαλος του βορρά είδε γκολ του Αλί Σαμάτα να ακυρώνεται για.. χιλιοστά ως οφσάιντ στο 16’, αλλά πήρε το προβάδισμα στο σκορ με κτύπημα φάουλ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Οι Γερμανοί, ωστόσο, πίεσαν πολύ στη συνέχεια, κατέγραψαν 19 τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό τους έναντι τεσσάρων του «δικεφάλου του βορρά» και έφθασαν στην ισοφάριση, αξιοποιώντας το λάθος του Κουλιεράκη.

Δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην ολική ανατροπή, καθώς το φάουλ του Σαϊμπί στο 86’, απέκρουσε ο Κοτάρσκι πριν καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στο φινάλε η τύχη χαμογέλασε στους θεσσαλονικείς, με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον νεαρό στόπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μεϊτέ (77’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (67’ Σαβαμπ), Τάισον (77’ Ντεσπότοφ), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (85’ Τόμας).
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Ντίνο Τοπμέλερ): Τραπ, Τούτα, Κοχ, Πάτσο, Λάρσον (90’ Χασέμπε), Σκιρί, Νάουφ, Ενκουνκού (46’ Μπούτα), Σαϊμπί (90’ Φέρι), Χάουγκε (61’ Εμπίμπ), Μαρμούς.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου του, μετά το 1-0 της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός είχε, πάντως, τις ευκαιρίες του να σκοράρει στο πρώτο μέρος, με κορυφαία το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 17', ενώ προς το τέλος του παιχνιδιού ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σπόραρ

Μόλις στο 7' η Μακάμπι έφτασε κοντά στο γκολ, από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας, ο Νταβίντ βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, αλλά πλάσαρε άστοχα. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί σταδιακά και στο 17' έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Βιλένα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών και στην επαναφορά ο Αράο αστόχησε!

Ο επιθετικός του Τριφυλλιού είχε δυο λεπτά αργότερα μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, αλλά κόπηκε από τον Σούντγκρεν και στο 20' η Μακάμπι έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Χαλιλάι, καθώς ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε, με τον Μαντσίνι να σπαταλά με κακή κεφαλιά την ευκαιρία που είχε μετά από κομπίνα σε κόρνερ του Παναθηναϊκού και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Οι "πράσινοι" δεν μπήκαν καλά ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους Ισραηλινούς να πιέζουν περισσότερο και τον Νταβίντ να σημαδεύει λίγο άουτ με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Χαλαϊλί. Στο 59’ από βαθιά μπαλιά του Σεκ, ο Νταβίντ έφυγε στην πλάτη του Γεντβάι και πήγε σε πλάγιο τετ-α-τετ, όμως ο Μπρινιόλι έδιωξε κι πάλι εντυπωσιακά με το δεξί πόδι του.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 71’ σε κεφαλιά του Χαλαϊλί από τα δύο μέτρα, ενώ στο 86’ οι «πράσινοι» έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ, όταν από πολύ ωραίο συνδυασμό των Βαγιαννίδη και Τζούριτσιτς, ο νεαρός μπακ «έστρωσε» την μπάλα στον Παλάσιος, όμως το τελείωμά του αποκρούστηκε από τον Σίμιτς.

Μακάμπι Χάιφα (Μασάι Ντέγκο): Κέουφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμανά Σο (68’ Αλί Μουχάμεντ), Γιαμπέρ, Σαμπιά Ντιά (68’ Πιερό), Χαλαϊλί (84’ Σίμπλι), Σουράνοφ (46’ λ.τρ. Σερί), Νταβίντ (76’ Ρεφαέλοφ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (87’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (67’ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.